Legea prin care medicii militari se ocupă de asistenţa medicală a preşedintelui, promulgată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a a promulgat, ieri, Legea pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/ 2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român.

Concret, legea prevede că preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului li se asigură asistenţa medicală de urgenţă, curativă şi controlul medical de către medicii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“.

Actul normativ mai prevede că asistenţa medicală de urgenţă în deplasări oficiale pe teritoriul naţional este asigurată permanent pentru preşedinte, prim-ministru şi, la cerere, pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, cu câte o ambulanţă constituită din punct de vedere al personalului şi dotării, în funcţie de cerinţele misiunii, precum şi pentru omologii străini în timpul vizitelor în România.

De asemenea, asistenţa medicală se asigură de către Spitalul Militar la sediile instituţiilor unde îşi desfăşoară demnitarii activitatea, la reşedinţele permanente sau temporare ale acestora, precum şi pe traseele de deplasare pe teritoriul naţional. Finanţarea se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MApN.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite