A reînceput dezbaterea Legii carantinei şi izolării. Tătaru: E dreptul pacientului de a refuza medicamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru FOTO Inquam Photos / George Calin
Nelu Tătaru FOTO Inquam Photos / George Calin

Senatorii din Comisia juridică vor relua dezbaterile pe tema proiectului de lege privind carantina şi izolarea, fiind a patra zi în care se discută pe marginea acestei iniţiative legislative.

UPDATE Robert Cazanciuc a fost senatorul PSD care i-a pus întrebările lui Tătaru.

UPDATE  Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Eu sunt de acord cu tot ce a discutat aici domnul Raed Arafat. Nu vrem să lezăm nici pacientul, dar nici să punem în pericol personalul medical. Orice cetăţean reîntors care se întoarce dintr-o zonă se poate duce la domiciliu, iar dacă nu vrea să-şi pună în pericol familia, să ceară izolare instituţionalizată. Noi protejăm familia, ci şi pe cei din jurul celui suspect.

Suntem într-o ţară de risc crescut. trebuie să gândim macro la nivelul întregii ţări. Avem situaţii în care lipsa unor specialişti ne face să detaşăm voluntari. Sunt de acord că trebuie să existe detaşări. Trebuie ca acest personal să aibă şi beneficiile lui. 

„Din câte ştiu nu avem obligativitatea expresă, ci cererea medicului către pacient”, a declarat Tătaru fiind întrebat ce state internează automat o persoană suspectă de COVID 19. 

UPDATE Senatorul Florian Bodog l-a întrebat pe Tătaru care e poziţia Guvernului privind refuzul medicamentelor. „La refuzul internării consider că fiecare pacient are dreptul la sănătate, dar şi fiecare medic să fie acoperit la o acuzaţie de malpraxis. Să dăm şi medicului dreptul de a-şi face meserie. E dreptul pacientului de a refuza medicamentul”, a subliniat Tătaru.

***

PSD şi PNL nu reuşesc să se pună de acord la Senat pe forma legii privind carantina şi izolarea, după ce la Camera Deputaţilor au votat cot la cot. 

De altfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost criticat dur în ultimul CEx al PSd pentru atitudinea sa faţă de proiectul privind carantina şi izolarea, considerând că aceasta arată mai degrabă a înţelegere cu Klaus Iohannis decât opoziţie la PNL. 

Rămâneţi pe adevarul.ro pentru principalele declaraţii de la dezbatere: 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite