Legea 544/2001 nu prevede sanctiuni pentru petitionari

Legea 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, stipuleaza obligatia autoritatilor publice de a furniza oricarei persoane interesate informatiile cu pricina, solicitate in

Legea 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, stipuleaza obligatia autoritatilor publice de a furniza oricarei persoane interesate informatiile cu pricina, solicitate in scris sau verbal. Potrivit articolului 7, autoritatea trebuie sa-i raspunda solicitantului in termen de maximum 30 de zile de la inregistrarea cererii scrise. Daca autoritatea nu vrea, sub un pretext sau altul, sa comunice informatiile de interes public, legea o obliga sa-si formuleze refuzul in scris si sa-l transmita persoanei interesate in termen de cinci zile de la primirea petitiei. Actul normativ nu prevede pentru petitionar, ca obligatii de forma, decat mentionarea in solicitarea scrisa, pe langa denumirea autoritatii si continutul informatiei cerute, a numelui, prenumelui si adresei la care este asteptat raspunsul, fara a institui vreo sanctiune contraventionala sau penala pentru gresita indicare a acestor elemente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările