Bogdan Ciucă: „Săptămâna viitoare vom relua dezbaterile la proiectul de lege privind câinii comunitari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să stabilească o procedură privind legea care vizează câinii comunitari FOTO Mediafax
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să stabilească o procedură privind legea care vizează câinii comunitari FOTO Mediafax

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a luat în discuţie, miercuri, procedura referitoare la proiectul de lege privind câinii comunitari, stabilind ca săptămâna viitoare să reia dezbaterile cel mai probabil într-o şedinţă comună cu Comisia de administraţie şi cu invitarea mai multor decidenţi de la nivelul administraţiilor locale, a declarat pentru Agerpres preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.

„În şedinţa de astăzi, Comisia juridică, disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor va stabili o procedură privind legea care vizează câinii comunitari, PLX 912/2007. Este un proiect de lege cu o istorie destul de îndelungată şi alambicată.

Prin 2007 a fost depus la Parlament. În 2012 Comisia de administraţie a dat raport. Proiectul a fost votat în plen, după care legea a fost atacată pentru neconstituţionalitate la Curtea Constituţională. Curtea ne-a trimis decizia, decizia a fost publicată cu tot cu motivare şi va trebui să punem în acord proiectul de lege cu decizia CCR. Astăzi vom stabili programul de săptămâna viitoare pe care-l vom dedica acestui proiect de lege şi instituţiile sau persoanele interesate care vor fi invitate la comisie pentru a-şi exprima punctele de vedere“, a precizat Bogdan Ciucă.

El a adăugat că raportul asupra acestui proiect de lege este unul comun al celor două foruri menţionate.

„Este un raport comun al Comisiei de administraţie şi al Comisiei juridice. Noi asta discutăm astăzi. În măsura în care şi Comisia de administraţie va putea să facem comisia comună săptămâna viitoare, vom merge pe această variantă. Dacă nu, vom face un raport preliminar, pe care-l vor discuta apoi colegii de la administraţie“, a mai spus preşedintele Comisiei juridice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite