Le Figaro: Câştigătorul alegerilor moşteneşte un cadou otrăvit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricine va reuşi să-şi adjudece alegerile prezidenţiale din România va moşteni un cadou otrăvit, scrie "Le Figaro", amintind de instabilitatea politică accentuată şi de impasul economic care a obligat Bucureştiul să ceară sprijin financiar de la instituţiile financiare.

Potrivit jurnaliştilor de la "Le Figaro" din cei 12 candidaţi înscrişi în cursă, singurii care au şansă reală de a ajunge la Palatul Cotroceni sunt actualul şef de stat, Traian Băsescu, şi liderul social-democrat, Mircea Geoană.

Jurnaliştii francezi nu uită să vorbească despre faptul că şeful statului s-a aflat periodic şi pentru perioade lungi de timp în conflict cu Parlamentul. "Impulsiv, cu gura mare şi provocator, Traian Băsescu este un om care deranjează. El a pozat în campion al luptei anticorupţie şi, dacă nu a reuşit să desfiinţeze puternicele reţele de influenţă care trag sforile vieţii politice româneşti, a reuşit cel puţin să zdruncine sentimentul de impunitate înrădăcinat în clasa politică", afirmă ziarul francez.

Abia încheiata campanie elecorală a fost cracterizată de ziarul francez drept plină de lovituri "sub centură, promisiuni populiste şi o absenţă totală a proiectelor politice".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite