Laurenţiu Leoreanu (PNL): „Disperarea Vioricăi Dăncilă nu are limite. PSD a lansat mai multe ştiri false ca propaganda rusă“. Bilanţul minciunilor PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu  acuză PSD că încearcă să mobilizeze electoratul la urne folosind ştiri false despre preşedintele Klaus Iohannis. „PSD nu are limită când vine vorba de minciună. Ce mai urmează să spună? Că PNL va otrăvi fântânile şi va pârjoli câmpiile? Disperarea PSD a atins paroxismul,  dar românii au la îndemnă antidotul pentru fake news: ştampila de vot“ susţine Leoreanu.

„Conştienţi că se vor face de râs la scrutinul de duminică, liderii PSD încearcă să mobilieze electoratul împotriva Preşedintelui Klaus Iohannis împroşcând cu minciuni sfruntate în stânga şi-n dreapta. Fabrica de fake-news PSD a devenit mai pericolasă pentru democraţia românească decât propaganda rusă.

PSD demonstrează încă o dată – deşi nu mai era cazul - cât de toxic poate fi pentru democraţia românească. Mai întâi, PSD a răspândit mesaje mincinoase înainte de startul campaniei electorale, potrivit cărora PNL va tăia pensii şi salarii atunci când va veni la guvernare. Evident, Guvernul Orban nu s-a atins şi nu se va atinge de veniturile românilor. Sperietoarea PSD n-a funcţionat, oamenii nu s-au lăsat păcăliţi, iar în primul tur de scrutin diferenţa dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă a fost de 15 procente. Ce a învăţat PSD din lecţia administrată de electorat? Ca de obicei, nimic. Laboratoarele din subsolurile partidului s-au pus pe inventat şi mai asiduu noi ştiri false pentru finala prezidenţială, ba chiar în unele cazuri baronii PSD s-au folosit şi de instituţiile pe care le controlează pe plan local, astfel încât să stârnească revolta populaţiei la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Iată un scurt inventar al propagandei mincinoase rostologite de PSD:

• CEC Bank Dolj a virat pensiile diminuate pentru aproximativ 17.000 de pensionari doljeni. Cum punctul de pensie a crescut de la 1 septembrie, timp de două luni CEC-ul a livrat sumele majorate către pensionari. Brusc, înainte de al doilea tur de scrutin, a apărut şi ”eroarea” CEC. Explicaţia: judeţul Dolj e controlat de PSD.

• Pagina de Facebook a ministrului Finanţelor, Forin Cîţu, a fost clonată de propaganda PSD, care a postat un mesaj potrivit căruia PNL pune impozite românilor care muncesc în străinătate.

• La Neamţ, baronul PSD Ionel Arsene a oprit apa în tot oraşul şi în comunele limitrofe cu câteva zile înainte de turul doi. ”Coincidenţă”, şi înainte de primul tur a fost oprită apa subit, ca lumea să-l scoată ţap ispăşitor pe primarul PNL.

• Tot la Neamţ, PSD a răspândit informaţia că din cele 7 centre medicale de permanenţă vor rămâne numai 3. Numai că documentele demonstrează că măsura a fost propusă chiar de Guvernul Dăncilă

• PSD a minţit că guvernul Orban a generat planuri cadru prin care se desfiinţau anumite discipline, dar, de fapt, acestea erau din 2016.

• În multe comune controlate de primari PSD, oamenilor li s-a transmis că PNL va anula sistemul de livrare a pensiilor prin poştă, aşadar vor fi nevoiţi să meargă la bancomatele din oraş.

PSD nu are limită când vine vorba de minciună. Ce mai urmează să spună? Că PNL va otrăvi fântânile şi va pârjoli câmpiile? Disperarea PSD a atins paroxismul,  dar românii au la îndemnă antidotul pentru fake news: ştampila de vot. Într-o Românie normală nu au ce căuta ştirile false, manipulările şi diversiunile politice. România nu se poate întoarce sub bocancul PSD“, susţine vicepreşdintele PNL Laurenţiu Leoreanu. 

***

Într-un scurt interviu pentru „Adevărul” acordat la Zagreb, unde a participat la Congresul PPE, premierul Ludovic Orban estimează un scor imens în favoarea lui Klaus Iohannis în finala prezidenţială de duminică. Cât despe imaginea sa europeană, premierul României e cunoscut ca „Orban cel bun”, aluzie la Viktor Orban, liderul-problemă al Europei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite