Laura Georgescu va putea fi demisă de la şefia CNA. Klaus Iohannis a promulgat modificarea Legii audiovizualului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Georgescu, şefa CNA FOTO Arhiva Adevărul
Laura Georgescu, şefa CNA FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea Legii audiovizualului care permite demiterea preşedintelui CNA în momentul în care raportul de activitate al instituţiei nu trece de testul Parlamentului.

Senatul a adoptat, la sfârşitul sesiunii parlamentare, în calitate de Cameră decizională, o propunere legislativă care prevede modificarea Legii Audiovizualului astfel încât conducerea CNA să fie demisă dacă raportul de activitate al instituţiei este respins de Parlament.

Proiectul de modificare a Legii audiovizualului a fost iniţiat de parlamentarul PSD Georgică Severin şi de alesul PNL Gigel Ştirbu, ca urmare a scandalului în care Laura Georgescu, preşedintele CNA, a implicat instituţia în ultimul an.

La una dintre dezbaterile Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, unde s-a discutat acest proiect, atât deputaţii PSD, cât şi liberalii au pledat pentru adoptarea proiectului.

„De un an de zile CNA nu mai funcţionează. E într-un continuu scandal“, s-a plâns la acea dată liberalul Gigel Ştirbu, iar Mădălin Voicu a susţinut că „Laura Georgescu a creat confuzie şi dezacord în CNA“.

 Până acum, Legea audiovizalului nu prevedea posibilitatea demiterii preşedintelui CNA, însă stipula faptul că CNA trebuie să depună un raport de activitate şi execuţia bugetară.

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul privind licenţa postului de televiziune Giga TV. Aceasta este acuzată ar fi intervenit pe lângă membrii Consiliului pentru reacordarea licenţei postului TV. Procuroii anticorupţie au pus la dosar mai multe interceptări dintre Laura Georgescu ş Viorel Hrebenciuc. În una dintre înregistrări, Hrebenciuc îi propune acesteia o întâlnire în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite