Laura Georgescu, noul preşedinte al CNA, susţine că nu se află în conflict de interese. Soţul ei lucrează în TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Georgescu, noul preşedinte al CNA, nu a fost încă validată de CNA
Laura Georgescu, noul preşedinte al CNA, nu a fost încă validată de CNA

Laura Georgescu, desemnată preşedinte al CNA, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că deşi soţul ei Marius Georgescu lucrează ca editor în Televiziunea Română, nu se consideră într-un eventual conflict de interese. Georgescu nu a fost validată încă de Parlament.

„Da, recunosc «delictul» (n.r.-  exprimare ironică) de a fi soţia unui editor la programul de ştiri al Televiziunii Publice. Cum ar putea un editor care redactează ştiri să fie în conflict de interese cu funcţia asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicţie cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri şi primele patru instituţii reprezentate aici?".

Scopul conferinţei de astăzi a fost prezentarea noilor membri ai CNA şi strategia instituţiei pentru anul în curs. „Patru din cei 11 membri (n.r. - ai CNA) sunt noi şi mă refer la Florin Gabrea, Monica Gubernat, Viorel Buda, votat acum două zile vicepreşedinte, şi la mine, propunerea Consiliului pentru funcţia de preşedinte“, a spus Laura Georgescu. Florin Gabrea nu a participat la conferinţa de presă, nefiind precizat motivul absenţei sale.

Pe 28 decembrie, într-o şedinţă CNA care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete, Laura Georgescu (susţinută de Guvern - PSD) a fost aleasă preşedinte al CNA. Ea a fost singurul membru al CNA care a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului, potrivit Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite