Laszlo Tökes, un nou pas spre extremism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Tökes şi Toro Tibor, la întâlnirea de la Oradea Foto: A. Costea
Laszlo Tökes şi Toro Tibor, la întâlnirea de la Oradea Foto: A. Costea

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Lazslo Tökes, a anunţat ieri că, cel mai probabil în luna noiembrie, va fi înfiinţat un nou partid maghiar.

Concluzia a fost trasă la finele întrunirii CNMT din acest weekend, la Oradea. Noua formaţiune politică va milita pentru autonomia Ţinutului Secuiesc şi a zonelor Partium şi Valea Ierului din Transilvania.

„Vom susţine crearea unui nou partid. Nu am decis încă numele acestuia şi membrii", a spus Tökes. „Schimbarea regimului comunist a fost deturnată în România. Trebuie ca, după modelul Ungariei, să se producă o schimbare în viaţa publică şi politică din ţară, pentru a putea soluţiona problema minorităţilor maghiare", a declarat Tökes.

Liderii maghiari au mai vorbit şi despre necesitatea apariţiei unui astfel de partid. „Actualele partide maghiare nu satisfac cerinţele noastre de autonomie. De aceea, suntem forţaţi să creăm un partid autonomist, din care vor face parte membri ai CNMT, dar în care sunt bine-veniţi şi membri ai UDMR sau ai Partidului Civic Maghiar, dacă ne împărtăşesc opţiunea", a subliniat Toro T. Tibor, preşedintele executiv al CNMT.

„Suntem dezamăgiţi de politica dusă de actualele partide maghiare din România. Am încercat o soluţie de compromis, dar nu s-a ajuns la un rezultat satisfăcător", a mai spus şi Laszlo Tökes.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite