La vremuri noi, tot ei. PNL îl propune pe Nicolăescu la BNR, pe Sulfina Barbu la CNSAS, pe Anca Boagiu la Curtea de Conturi şi pe Atanasiu la ANRE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii îl propun pe deputatul Eugen Nicolăescu să ocupe funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, pe Sulfina Barbu membru în CNSAS, pe Anca Boagiu în conducerea Curţii de Conturi şi pe Teodor Atanasiu în comitetul ANRE, a anunţat, marţi, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan spune că numirile au fost făcute pe anumite criterii, precum profesionalismul şi reprezentativitatea politică. Turcan afirmă că PNL trebuie să caute resurse umane în interiorul partidului, pentru a-şi motiva membrii să se profesionalizeze.

"Dacă vom apela în permanenţă la soluţii de avarie din afara partidului înseamnă că nu mai există motivaţia pentru membri de partid să se specializeze, să se profesionalizeze şi să încerce să răspundă unor criterii de performanţă pentru a fi prezenţi în acele instituţii", a spus ea.

Preşedintele PNL a adăugat că un alt criteriu pentru numiri a fost cel al "echilibrului în partid, astfel încât să fie mulţumiţi cu această decizie cât mai mulţi colegi".

"Am ajuns la varianta ca doamna Sulfina Barbu să fie propunerea PNL pentru CNSAS, ca dl Eugen Nicolaescu să fie propunerea PNL pentru funcţia de viceguvernator al BNR, ca doamna Anca Boagiu să fie propusă în conducerea Curţii de Conturi şi ca dl Teodor Atanasiu să fie membru în Comitetul ANRE", a anunţat Turcan.

Întrebată despre nemulţumirile din interiorul partidului şi criticile lansate potrivit cărora nu ar fi fost respectat statutul în alcătuirea propunerilor, Turcan le-a transmis un mesaj colegilor care o contestă.

"I-aş sfătui pe colegii mei amatori de cancanuri sau declaraţii hazardate în spaţiul public să-şi cumpănească foarte bine cuvintele şi să înţeleagă că nu poţi să stai cu statutul în braţe acum toată ziua în condiţiile în care până acum a fost aleatoriu sau un şerveţel cu care te-ai şters pe mâini. Statutul partidului trebuie să ajungă să devină carte de căpătâi pentru orice acţiune politică a PNL", a spus ea.

În legătură cu negocierile purtate de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a asigura susţinerea parlamentară pentru aceste numiri, Turcan a afirmat că nu a refuzat nicio discuţie, tocmai pentru a asigura reprezentare transpartinică în instituţiile vizate.

Nu am spus nu niciunei întâlniri sau discuţii private sau instituţionale cu toţi cei care ar fi putut să asigure prezenţa PNL cu oameni buni în aceste instituţii

"Poate (social-democraţii - n.r.) au fost impresionaţi de un precedent periculos pe care ar fi putut să-l instituie, un precedent care nu este sănătos şi care a fost folosit şi de alte conduceri în partidul nostru şi care nu face bine pentru că un partid nu este veşnic la guvernare, nu este veşnic nici în opoziţie, ciclurile politice se schimbă şi cred că trebuie să existe un dialog", a explicat ea.

Toate aceste numiri au nevoie de un vot în Parlament pentru a fi aprobate.

Pe lângă funcţiile vacante din BNR, CNSAS, Curtea de Conturi şi ANRE, Parlamentul trebuie să mai decidă şi asupra unui nou şef al SIE, al AEP, al RRA şi al ICR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite