Kovesi, chemată pentru a patra oară la Comisia „Alegeri 2009“. Şefa DNA, obligată să se prezinte, după decizia CCR

Kovesi, chemată pentru a patra oară la Comisia „Alegeri 2009“. Şefa DNA, obligată să se prezinte, după decizia CCR

Laura Codruţa Kovesi. FOTO Inquam Photos

Membrii Comisiei „Alegeri 2009“ îi vor trimite o nouă invitaţie şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru ca aceasta să vină la audierile comisiei şi să explice dacă a fost sau nu prezentă în casa lui Gabriel Oprea în seara celui de-al doilea tur al prezidenţialelor din 2009.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia „Alegeri 2009“ va transmite o nouă invitaţie Laurei Codruţa Kovesi pentru miercuri dimineaţă. E a patra invitaţie pe care o trimit cei din Comisia „Alegeri 2009“. 
 
Celelalte trei invitaţii au fost declinate. În scrisori trimise de şefa DNA, Kovesi le-a spus că nu are ce detalii să dea referitoare la ziua turului doi al scrutinului din 2009.  
 
Cererea nu a fost încă redactată. Parlamentarii au precizat, la lucrările comisiei, cp nu mai vor răspunsuri în scris, ci vor să fie Kovesi prezentă la comisie. 

Pe 3 octombrie, Curtea Constituţională a statuat, cu majoritate de voturi, că procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, este obligată să se prezinte în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 şi să furnizeze informaţiile solicitate sau să pună la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările