Kovesi, ameninţată cu plângerea penală de Comisia „Alegeri 2009“. Şefa DNA, chemată pentru a treia oară la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. FOTO Arhivă Adevărul
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. FOTO Arhivă Adevărul

Aleşii din Comisia pentru ancheta alegerilor prezidenţiale din 2009 lansează o nouă invitaţie către şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta la lucrările comisiei, asta după ce a refuzat în două rânduri. În caz contrar, aceştia au anunţat că ar depune o plângere penală.

„Propun să facem o nouă inviţiaţie doamnei Kovesi de a participa la această comisie, pentru ziua de luni”, a spus preşedintele Comisiei de anchetă, Oana Florea, citată de stiripesurse.ro. 

În schimb, deputatul Liviu Pleşoianu, cel care două zile la rând a mers la DNA să protesteze faţă de conducerea instituţiei, a cerut să nu mai fie invitată Kovesi, iar Comisia să sesizeze direct Parchetul General pentru obstrucţionarea lucrărilor unei comisii de anchetă.

„Eu reiau propunerea mea de a sesiza organele penale în virtutea faptului că a refuzat de două ori să se prezinte, obstrucţionând astfel lucrările acestei comisii”, a spus Pleşoianu.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, i-a cerut colegului său să mai aştepte până luni, să vadă dacă Kovesi se va prezenta şi abia apoi să fie înaintată plângerea penală, potrivit aceleiaşi surse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite