Kovacs Peter: UDMR este pregătită să intre la guvernare, dar nu în orice condiţii. Lăsăm o uşă deschisă cu ambii poli, de dreapta şi de stânga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele executiv al UDMR Kovacs Peter FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele executiv al UDMR Kovacs Peter FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele executiv al UDMR, Kovcs Peter, spune că UDMR este pregătit să intre la guvernare, fiind deschis către negocieri atât cu PSD, cât şi cu PNL, cu condiţia ca „doleanţele“ lor fie incluse în programul de guvernare.

„Eu cred că fiecare partid sau organizaţie politică se înfiinţează ca să intre la guvernare. Deci, noi, da, suntem pregătiţi să intrăm la guvernare, dar nu în orice condiţii. Prima dată să vedem cum decurg alegerile, ce rezultate vom avea. Noi, tradiţional, atingem 5-6-7 la sută, nu putem să creştem până la 50 la sută sau o dată 50 şi o dată 15. Deci, cu ambii poli, de dreapta şi de stânga, tradiţional lăsam o uşă deschisă“, a declarat presei Kovacs Peter, la finalul prelegerii susţinute la tabără de vară a UDMR, din comuna Zetea, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a mai spus că unul dintre cele două partide pot forma majoritate şi fără UDMR. „Putem să fim parteneri, dacă doleanţele noastre, dacă programul nostru, dacă aşteptările comunităţii pe care o reprezentăm pot fi reprezentate în programul de guvernare. Atunci, în principiu, spunem 'da'. Dar dacă rezultatele alegerilor locale din 2016 ar fi şi la cele parlamentare, atunci PSD şi ALDE ar avea majoritate în Parlament, deci nu fiecare calcul arată că niciun partid nu va avea majoritate. S-ar putea să aibă“, a mai precizat Kovacs Peter.

Liderul UDMR a mai arătat că premierul Dacian Cioloş ar putea rămâne în funcţia de premier după alegerile din toamnă doar dacă va fi susţinut de un partid politic.„Dacă este susţinut de un partid, atunci da, Dacian Cioloş este un premier despre care se poate discuta', a conchis Kovacs Peter.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite