Korodi Attila ar urma să preia Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier în locul lui Kelemen Hunor

Korodi Attila ar urma să preia Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier în locul lui Kelemen Hunor

Korodi Attila FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul Mediului, Korodi Attila, ar urma să preia, interimar, şi portofoliul de la Ministerul Culturii, devenit vacant după ce şeful statului, Traian Băsescu, a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor, dar şi portofoliul de vicepremier, afirmă surse din UDMR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în această seară, la Cluj-Napoca, că a discutat cu premierul Victor Ponta, şi că acesta va anunţa, vineri, 10 octombrie, cine va prelua, ca interimar, funcţia de ministru al Culturii şi pe cea de vicepremier. Conform celor spuse de Kelemen Hunor, în perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele două funcţii.

"Am discutat joi cu premierul Ponta, dar este atributul său să facă anunţul. Eu ştiu despre cine este vorba, dar aşteptăm până mâine (vineri - n.r.). Va fi un interimat, în acest moment vorbim de un interimat, iar în acest interval de 45 de zile vom face o nominalizare. Când e vorba de această perioadă de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele funcţii, şi cea de ministru al Culturii, şi pe cea de vicepremier. Din perspectiva noastră nu este o problemă foarte importantă, 45 de zile nu înseamnă prea mult, este un interimat constituţional legal, până când se finalizează acest interimat, vom face o propunere. Şi portofoliul şi funcţia de vicepremier rămân la UDMR, interimarul nu are importanţă ca să intrăm în detalii, pentru că se termină foarte repede", a afirmat Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, surse din UDMR au declarat pentru Mediafax că ministrul din Guvernul Ponta care va prelua, interimar, şi Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier va fi Korodi Attila, ministrul Mediului.

Noi acceptăm ca interimatul funcţiei de ministru al Culturii şi de vicepremier să fie preluate fie de ministrul Mediului, Korodi Attila, fie de premierul Victor Ponta. Acestea sunt cele două variante, au spus sursele citate.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că va discuta cu membrii coaliţiei despre o nouă conducere la Ministerul Culturii, iar vineri îi va înainta preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

"O să discut acest lucru cu ceilalţi parteneri de coaliţie şi sigur că mâine vom face o propunere, fie de interimat, fie de ministru definitiv. Nu ştiu dacă e, aşa, o răzbunare împotriva Guvernului, nu m-a anunţat domnul preşedinte, am aflat la televizor că nu mai avem ministru al Culturii. Cred că în această perioadă Cultura are câteva proiecte importante de finalizat - mă gândesc cel puţin la Teatrul Naţional şi la Opera Naţională, mai sunt şi altele - aşa încât nu vom întârzia", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare că s-a întrecut măsura".

El a spus că aşteaptă de trei luni o propunere de înlocuitor pentru şefia ministerului Culturii. "Văd că Guvernul nu face nici gestul minimal de a desemna un ministru interimar", a spus preşedintele, precizând că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor.

"Se pare că s-a întrecut măsura", a apreciat Băsescu, menţionând că la momentul actual nu există ministru al Culturii. Kelemen Hunor declara, la finalul lunii septembrie, că mai face parte din Guvern pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a semnat încă decretul de schimbare a sa din funcţie, el arătând că nu şi-a retras demisia şi că, în momentul în care şeful statului va semna, va pleca din Executiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările