Klemm: SUA au fost dezamăgite de rezultatul votului din Marea Britanie; nu credem că e adecvat să se ia măsuri punitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm FOTO Eduard Enea
Hans Klemm FOTO Eduard Enea

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm a declarat, vineri, la TVR, că Statele Unite au fost dezamăgite de rezultatul votului privind Brexit-ul, însă trebuie să respectată hotărârea poporului britanic, el adăugând că nu crede că este necesar sau adecvat să se ia măsuri punitive pentru plecarea Marii Britanii din UE.

”SUA au fost dezamăgite de rezultatul votului de joia trecută, dar aşa cum a spus însuşi preşedintele Obama, trebuie să respectăm hotărârea poporului britanic. Provocarea actuală este ca Marea Britanie, Uniunea Europeană şi alţi parteneri ai Marii Britanii să stabilească un curs de urmat şi sperăm că acest lucru se va face într-un mod productiv, organizat”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

Hans Klemm a mai arătat că SUA nu crede că este necesar sau adecvat să se ia măsuri punitive pentru plecarea Marii Britanii din UE. ”SUA au o relaţie specială cu Anglia şi consideră UE un partener esenţial în contextul internaţional. Aşadar, scopul nostru este să colaborăm strâns cu ambii parteneri, şi cu UE, şi cu Marea Britanie pentru a găsi un curs viitor organizat şi productiv”, a adăugat diplomatul american.

Potrivit lui Hans Klemm, şi Statele Unite au ceva de învăţat din lecţia Brexit-ului. 

”Toate comentariile au fost despre lecţiile pe care noi, alegătorii americani, ar trebui să le învăţăm din decizia alegătorilor britanici, acesta fiind un an electoral important pentru SUA. Aşadar cred că se pot învăţa multe lecţii. O lecţie pentru SUA: am făcut suficient pentru a ne asigura că cei afectaţi de criza economică de acum câţiva ani primesc sprijinul şi educaţia necesară pentru a fi competitivi în economia actuală?”, a spus Klemm.

Ambasadorul SUA a ţinut să asigure că Statele Unite vor rămâne un membru ferm al NATO.

”În conversaţia avută de preşedintele Obama cu premierul David Cameron, dar şi în cea de vineri a secretarului american al apărării cu omologul său britanic nu s-a pus la îndoială faptul că Marea Britanie va fi în continuare un puternic membru al NATO”, a arătat el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite