Klemm, despre modificarea legislaţiei penale: Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea dintre SUA şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, marţi, că Statele Unite urmăresc procesul de modificare a legislaţiei penale şi s-a declarat îngrijorat, mai ales dacă modificările legislative vor pune în dificultate cooperarea dintre organele de aplicare a legii din SUA şi din România, o problemă fiind partea de „neutilizare a probelor video“.

„Anul trecut ne-am făcut clare preocupările faţă de primul pachet de legi ce vizează sistemul judiciar. Decizia preşedintelui de a cere sfatul Comisiei de la Veniţia este foarte bună. Acum urmărim cât de aproape putem un nou pachet de legi care trebuie să răspundă deciziilor Curţii Constituţionale din ultimii ani privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Urmărim acest proces din mai multe motive. În primul rând, vrem să ne asigurăm că orice modificare legislativă consolidează sistemul judiciar, independenţa justiţiei. Statele Unite sunt foarte sunt interesate şi de cooperarea în sfera aplicării legii. Vrem să ne asigurăm că modificările legislative nu pun în dificultate cooperarea dintre organele de aplicare a legii din SUA şi din România", a declarat Hans Klemm, marţi, relatează Mediafax, citat de HotNews.

Întrebat dacă este îngrijorat, Klemm a răspuns: "Da. Din acest motiv urmărim cu atenţie acest lucru. Dau un singur exemplu- ce dovezi pot fi aduse în tribunale într-un dosar penal. Cum sunt adunate aceste dovezi. Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite