Klaus Iohannis ar putea deveni prim-vicepreşedinte PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Johannis se va înscrie în PNL FOTO Mediafax
Klaus Johannis se va înscrie în PNL FOTO Mediafax

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că s-a înscris în PNL. Potrivit unor surse, Johannis va primi o funcţie de prim-vicepreşedinte la congresul PNL de vineri şi sâmbătă.

UPDATE Klaus Iohannis ar putea deveni prim-vicepreşedinte PNL la congresul de sâmbătă şi duminică. Funcţia nu există în prezent în statutul PNL, fiind desfiinţată la Congresul din 2010, după ce fusese deţinută, timp de un an de zile, de Ludovic Orban.

UPDATE Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că nu exclude pe viitor să deţină poziţia de prim-ministru, poziţie pentru care l-ar susţine din nou şi liderul PNL Crin Antonescu, în opinia căruia edilul ar fi bun şi de preşedinte al României.

Întrebat dacă ia în calcul pe viitor să devină prim-ministru, Iohannis a răspuns: "Nu aş exclude din capul locului o astfel de posibilitate".

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat dacă îl vede pe Iohannis din nou în funcţia de prim-ministru.

"Da, fără îndoială, cu precizarea că intrarea domnului Klaus Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic, dar absolut cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legătură şi nu afectează în niciun fel intrarea domnului Iohannis în rândurile noastre susţinerea PNL pentru premierul Victor Ponta ca premier, până la capătul acestui ciclu electoral", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să sublinieze că nu se pune sub nicio formă sub semnul întrebării "contractul" din USL.

UPDATE  Întrebat dacă este avută în vedere cooptarea lui Klaus Iohannis într-o funcţie de conducere în PNL, Crin Antonescu a răspuns: "Întotdeauna PNL a fost un partid deschis şi a vrut în rândurile sale oameni care să spună ceva. Avem un congres peste două zile şi nu aş vrea să ratăm ocazia ca un om de talia lui Iohannis să fie în conducerea partidului".

UPDATE Întrebat dacă îşi poate pierde mandatul de primar pe care l-a obţinut candidând pe listele FDGR, Iohannis a răspuns: „Nu am de gând să părăresc forumul german. FDGR nu este un partid politic şi permite unui membru să fie şi membru al altui partid politic“.

-Nu am făcut un secret din apropierea de PNL. În 2009 am avut un proiect care a fost bun. Am fost un pic liberal înainte să devin liberal. 

UPDATE Liderul liberal Crin Antonescu: „În calitate de preşedinte salut acest moment ca pe unul foarte important. Am lansat o invitaţie insistentă de mai multă vreme, unui om care, dintre persoanlităţile publice, se bucură de o mare încredere. Un om care a dovedit că şi în România performanţa este posibililă“. 

UPDATE Klaus Iohannis a anunţat oficial că a intrat în PNL: „Anunţul este unul extrem de simplu. Începând de azi sunt membru al PNL. Am luat hotărârea de a deveni membru în urma invitaţiei exprimnată de dl. Antonescu. Această invitaţie m-a onorat, mi –a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi.

UPDATE Întrebat, la Cluj-Napoca, cum comentează trecerea lui Iohannis la PNL, Victor Ponta a răspuns: "Ştiţi părerea mea despre domnul Iohannis ca om politic, ca om. Dacă se confirmă ca ştire ar fi un mare câştig pentru PNL şi USL. Nu pot să comentez mai mult decât atât".
 

UPDATE Liderul PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri, că primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se va înscrie în PNL, ceea ce "nu ar ar avea efect" asupra mandatului acestuia de primar.

"Domnul Iohannis se va înscrie în Partidul Naţional Liberal. În curând va fi o conferinţă de presă", a spus Haşotti.

El a precizat că înscrierea în PNL nu ar ar avea efect asupra mandatului de primar deţinut de Iohannis la Sibiu.

UPDATE Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a confirmat pentru adevarul.ro înscrierea lui Johannis în PNL.

„Klaus Johannis se va înscrie în PNL. Negocierile s-au încheiat, anunţul se va face la ora 14.00. Este o realizare pentru PNL.  Johannis este un politican de dreapta şi s-a înscrie în cel mai important partid de dreapta“, a afirmat Ruşanu.

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, se va alătura PNL, au declarat surse politice.

Potrivit aceloraşi surse, Johannis va primi o funcţie de conducere la congresul PNL de vineri şi sâmbătă.

Klaus Iohannis se află la cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului.

El este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar din 2001 este preşedintele formaţiunii.

Klaus Johannis a fost, în 2009, propunerea PNL pentru postul de premier şi a obţinut şi susţinerea PSD, dar preşedintele Traian Băsescu a refuzat să îl nominalizeze.

După ce Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale, relaţiile dintre Iohannis şi USL au devenit mai reci.

Potrivit preşedintelui PNL, Sibiu, Mircea Cazan Klaus Johannis se află în acest moment la Bucureşti unde discută cu reprezentnaţii partidului despre înscrierea sa în PNL.

„Dacă domnul Johannis s-a însrcis la PNL Bucureşti, este o onoare şi o bucurie că vine în PNL“, a susţinut Mircea Cazan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite