Klaus Iohannis, despre demisia lui Victor Ponta: Nu mi-am schimbat părerea şi mă aştept să se întâmple la un moment dat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni seară, că nu şi-a schimbat părerea în ceea ce priveşte o eventuală demisie a prim-ministrului Victor Ponta şi că aşt6eaptă ca acest lucru să se întâmple „la un moment dat“, precizând că dialogul instituţional este „mai rar” în ultima perioadă.

Iohannis a fost întrebat în timpul conferinţei de presă de luni, de la Palatul Cotroceni,  dacă îşi menţine declaraţia din 5 iunie când îi cerea demisia lui Ponta din fruntea Guvernului.

„Nu mi-am schimbat părerea şi mă aştept să se întâmple la un moment dat (n.r. demisia lui Ponta). Colaborarea este variabilă. Există un dialog mai instituţional, mai rar, dar am discutat chestiunile importante. Există discuţii şi aşteptări. Oricât îmi doresc eu un Guvern sau altul, rânduiala o fac partidele“, a declarat liderul de la Palatul Cotroceni. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, la începutul lunii iunie, premierului Victor Ponta, după ce procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală. Ponta a refuzat, pe motiv că doar Parlamentul îl poate demite, iar de atunci preşedintele şi premierul nu şi-au mai vorbit până la ultima întâlnire, care a vut loc în 19 august.

Preşedintele României a fost întrebat şi modul cum decurge colaborarea cu principalul partid al coaliţiei de guvernare, Partidul Social Democrat (PSD). „ În esenţă, este bine să existe un dialog politic. Este foarte bine să existe consens pe chestiuni mari, cum am avut la Codul Fiscal. În ansamblu, roul partidelor nu este de a lucra consensual”, a declarat preşedintele României.

Citeşte şi:

Ponta anunţă că relaţia sa cu Iohannis s-a îmbunătăţit: Am vorbit, ne-am întâlnit. Nu m-a mai întrebat de dosar

După o lungă perioadă în care relaţia preşedinte-premier a fost aproape inexistentă, Victor Ponta anunţă că lucrurile au intrat pe un făgaş normal, având mai multe întâlniri cu Klaus Iohannis în ultimul timp.

Ponta, despre acuzaţiile aduse lui Iohannis: Însăilare de speculaţii, presupuneri fără dovadă concretă

Premierul Victor Ponta i-a luat apărarea lui Klaus Iohannis, după ce jurnaliştii de la Rise Project au scris că între veniturile din chirii pe care preşedintele le-a consemnat în declaraţiile de avere, în perioada 2004-2007, şi sumele care figurează în contractele semnate pentru închirierea proprietăţilor sale imobiliare, este o diferenţă de 115.000 de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite