„Fapte, nu vorbe“. Iohannis a vizitat o fată a cărei mamă e la muncă în Italia şi i-a dăruit o tabletă, ca să poată vorbi mai des cu aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adept al principiului „fapte, nu vorbe“, preşedintele României Klaus Iohannis a vizitat o fată a cărei mamă e plecată să muncească în Italia. După ce a stat de vorba cu copila, ascultându-i povestea, preşedintele i-a dăruit o tabletă conectată la internet, astfel încât aceasta să poată comunica mai des cu mama ei.

La scurt timp după ce a surprins românii cu un mesaj de Crăciun postat pe pagina sa de Facebook în care spunea că îşi îndreaptă gândurile în aceste zile de sărbătoare către toţii copiii ai căror părinţi sunt departe, preşedintele României Klaus Iohannis, a mai făcut un gest neaşteptat.

El a vizitat o familie cu patru copii dintr-un sat care are în grijă o fată de 14 ani, a cărei mamă e plecată la muncă în Italia.  Momentul a fost surprins înt-un filmuleţ scurt, făcut public tot pe reţeaua de solializare.

„Ana-Maria are 14 ani şi este unul dintre zecile de mii de copii ai României care trăiesc departe de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Am vizitat-o la familia cu patru copii la care locuieşte acum“, a precizat preşedintele pe pagina sa de Facebook.

image

Preşedintele Klaus Iohannis salută familia care o are în grijă pe Ana-Maria FOTO captură video

Preşedintele nu s-a dus cu mâna goală însă. După ce a stat de vorba cu adolescenta, care i-a spus, printre atele, că-i este dor de mama ei, preşedintele i-a oferit dar o tabletă conectată la internet.

image

Klaus Iohannis, de vorbă cu Ana-Maria FOTO captură video

„M-am gândit că cel mai potrivit dar de Crăciun pentru ea ar fi să-şi vadă mai des mama, măcar pe Skype. Vreau ca mandatul meu să ne aducă laolaltă pe toţi: românii de acasă, românii din străinătate, românii care m-au votat, dar şi românii care nu m-au votat, tineri, bătrâni şi copii, cu toate bucuriile şi încercările noastre. Crăciunul să fie semnul împăcării şi al unei naţiuni unite şi demne!“, şi-a motivat gestul preşedintele.

image

FOTO captură video

De menţionat este că în timp ce fata îşi deschidea cadoul, preşedintele şi-a sters o lacrimă apărută în colţul ochiului, vizibil emoţionat de acest moment.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite