Klaus Iohannis, după vizita la Spitalul Universitar: Vom reforma sistemul de sănătate după alegeri, când vom avea un Guvern sprijinit solid din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, preşedintele României FOTO Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis, preşedintele României FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după vizita de la Spitalul Universitar, că reforma din sănătate va fi începută doar după alegeri, când PNL va avea un Guvern sprijinit „solid” din Parlament

Rămâi pe adevarul.ro pentru principalele declaraţii: 

„Este o sărbătoare specială Sf Andrei pentru noi, românii. Fiind o sărbătoare frumoasă e foarte bine să ne îndreptăm gândul şi spre cei care o duc mai rău decât noi. Mă gândesc la cei bolnavi. Mă gândesc la medici şi întreg personalul medical care se ocupă, se îngrijesc de oamenii bolnavi. Prin vizită am vrut să subliniez că e bine să apreciem munca personalului medical. 

Am văzut azi un spital extraordinar de bine organizat. Vreau să felicit pe cei doi medici care m-au însoţit şi întreg personalul de aici. Spitalul a reuşit să pornească dintr-o situaţie complicată în luna martie şi să ajungă să funcţioneze perfect, cu toate că în spital sunt şi persoane fără Covid. Au separat fluxurile în mod remarcabil. 

Îmi doresc ca exemplul să fie preluat mai departe şi folosit când împreună cu domnul ministru al Sănătăţii vom construi reforma sistemului de sănătate după alegeri. Cu o nouă amajoritate parlamentare, cu un Guvern sprijin solid din Parlament, putem pune pe picioare o reformă. Ce am văzut azi îmi confirmă că avem în spitalele noastre oameni performanţi, bine organizaţi. 

Reporter: Ce ştim sigur despre vaccinul anti-Covid?

Ştim sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin în faze de testare, de aprobare. E clar că trebuie să aşteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin, ca medicii să decidă cine ce vaccin primeşte. Noi am pregătit Strategia de vaccinare, săptămâna aceasta va fi aprobată şi în CSAT. Intenţioneză să vizitez un centru de vaccinare. 

Promulgaţi Legea pentru redeschiderea pieţelor?

Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine.

Puteţi face o estimare privind prezenţa la vot? 

E dificil să etimăm ce prezenţă va fi la vot. Îmi doresc să fie o prezenţă mare. Ne alegerm Parlamentul pentur patru ani, patru ani în care vrem reforme importante. E clar din sondaje că PSD va fi ţinut în afara deciziei politice. Depinde şi cum vor merge oamenii la vot. Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot. 

Ne aşteptăm la creşterea numărului de cazuri după parlamentare?

Nu ne aşteptăm la creşterea ratei de infectare. Noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul cum ne-am pregătit pentru locale. Am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat de la locale. Acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Localele s-au desfăşurat în perioada înc ar etoată Europa creştea numărul de cazuri de la săptămână la săptămână. Nimeni nu s-a infectat că s-a dus la vot. S-au infectat pentru că nu au respectat normele de siguranţă. 

Pe ce criterii aţi ales românii care vor fi mâine decoraţi pentru merite deosebite? 

Întreaga echipă a Adminsitraţiei împreună cu ministerele lucrează la propuneri, iar la final se ajunge la decorarea unor persoane meritoase. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite