VIDEO Klaus Iohannis: România e pe ultimul loc la calitatea drumurilor în UE. Modelul economic al PSD a neglijat aşteptările românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la evenimentul în care Guvernul a prezentat planul de relansare economică, faptul că România trebuie să recupereze decalajele faţă de Uniunea Europeană şi nu a pierdut ocazia să critice PSD.

„Traversăm o perioadă dificilă cu restricţii şi constrângeri resimţite în plan sanitar, social şi economic. Trebuie în egală măsură să pregătim cele mai potrivite instrumente economice. Depinde numai de noi să transformăm provocările în oportunităţi, să identificăm cele mai bune soluţii. România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a arătat lipsa cronică de preocupare a guvernărilor anterioare”, a declarat Klaus Iohannis. 

„Activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluţii. Avem nevoie de seriozitate şi implicare. În contextul de acum tot mai complex trebuie să ne adaptăm la noile condiţii să devenim mai competitivi şi mai flexibili. Răspunsurile noastre trebuie să fie pe măsură. Toate măsurile trebuie să fie într-un singur plan şi trebuie să turăm motoarele. M-am implicat direct în dezbaterea şi găsirea celor mai bune măsuri de relansare economică. Am susţinut de la bun început necesitatea unei abordări proactive care să sprijine companiile româneşti.”, a completat şeful statului. 

Preşedintele nu a uitat să critice guvernările PSD. „Modelul economic al guvernărilor PSD, bazat exclusiv pe consum şi fără viziune, a neglijat aşteptările românilor. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură modernă de transport, de spitale performante, de acces la reţele de gaze moderne. România e pe ultimul loc la calitatea drumurilor în UE. În ceea ce priveşte digitalziarea, lucrurile stau la fel de rău”, a mai afirmat Iohannis 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite