Klaus Iohannis: Prioritatea guvernării a fost albirea dosarelor liderilor PSD, nu construirea de autostrăzi şi spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat miercuri coaliţia de guvernare declarând că din 2016, prioritatea acesteia a fost „albirea dosarelor liderilor PSD”, şi nu construirea de autostrăzi şi spitale.

Klaus Iohannis a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că va retrimite în Parlament legea bugetului de stat pe 2019, după ce Curtea Constituţională a respins în aceeaşi zi sesizarea acestuia pe acest subiect. Totodată, acesta a criticat PSD-ALDE pentru „guvernarea dezastruoasă”, motivând că bugetul pe 2019 prevede cea mai mică sumă pentru investiţii din ultimii zece ani.

„Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate şi nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetăţenii români, buna funcţionare a statului şi economia de piaţă. Vedem cum liderii şi propaganda PSD repetă în mod obsesiv că acest buget este unul al investiţiilor şi că principalii beneficiari sunt comunităţile locale. Dar, în realitate, Bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiţii din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii 10 ani, iar investiţiile anunţate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici faţă de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiţii, care taie un miliard”, a declarat Klaus Iohannis

Preşedintele a mai menţionat că din 2016, principala grijă a guvernării a fost „albirea dosarelor liderilor PSD”.

„Dar întreb şi eu acum: cine a oprit PSD să facă investiţii majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce, din 2016 încoace, albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi şi spitale”, a adăugat Klaus Iohannis.

Prima reacţia din partea PSD a venit de la Florin Iordache, care e declarat că coaliţia de guvernare nu va face nicio modificare la legea bugetului şi că o va retrimite „urgent” înapoi.



 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite