Klaus Iohannis, preşedintele FDGR: Sunt foarte mulţumit de rezultatul obţinut de partid la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iohannis conduce partidul germanilor din România de mai bine de 10 ani FOTO Adevărul
Iohannis conduce partidul germanilor din România de mai bine de 10 ani FOTO Adevărul

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Klaus Iohannis, consideră că voturile cu care a fost creditat FDGR la alegerile de duminică arată că etnicii germani sunt, din punct de vedere politic, „minoritatea numărul unu din România”.

„Sunt foarte mulţumit. (...) Noi am obţinut peste 39.000 de voturi din toată ţara, este cel mai mare număr de voturi obţinut de o minoritate”, a spus edilul Sibiului. „Chiar dacă noi nu suntem atât de mulţi, ca alte minorităţi, dacă vorbim politic, suntem minoritatea numărul unu din România. Este un rezultat notabil, cu 11.000 de voturi mai mult decât în 2008”, a continuat acesta, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aproape un sfert din voturile obţinute de deputatul FDGR Ovidiu Ganţ au venit din judeţul Sibiu, unde 9.000 de sibieni au votat pentru el, ceea ce înseamnă de patru ori mai mult numărul etnicilor germani care locuiesc aici.

Klaus Iohannis a admis că o parte din votanţi, mai ales cei care nu sunt etnici germani, probabil au votat pentru deputatul Ganţ datorită simpatiei care i-o poartă primarului sibian, Iohannis fiind prezent pe afişele electorale ale lui parlamentarului.

Forumul Democrat al Germanilor din România este un partid politic al minorităţii germanilor din România, înfiinţat în timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Din 2002, acesta este condus de Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite