Klaus Iohannis: „PNL ştie ce vrea: 10 ani de guvernare liberală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă seară, la finalul congresului PNL, că formaţiunea politică pe care o conduce ştie ce vrea şi îşi doreşte zece ani de guvernare liberală. De asemenea, noul lider al PNL a precizat că este onorat pentru mandatul pe care l-a primit în fruntea partidului.

„Congresul de astăzi a dovedit că Partidul Naţional Liberal ştie ce vrea în politica românească şi luptă pentru acest scop: vrea 10 ani de guvernare liberală. De asemenea, trebuie să spun că PNL este o echipă, este cea mai bună echipă”, a declarat Klaus Iohannis la finalul Congresului.

Totodată, noul lider al PNL-ului, ales cu peste 1.300 de voturi dintr-un total de 1479, a mai spus că actuala sa funcţia reprezintă cea mai mare provocare de până acum din cariera sa.

„Pentru mine personal, această competiţie pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal a fost până acum, cu siguranţă, cea mai mare provocare din cariera mea politică şi sunt deosebit de onorat că am fost ales astăzi în această funcţie”, a mai adăugat noul şef al liberalilor, care i-a avut alături în timpul declaraţiei de presă pe doi dintre vicepreşedinţii partidului, respectiv Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu.

„Astăzi am mai stabilit două lucruri clare. Două lucruri care vor defini parcursul Partidului Naţional Liberal în perioada următoare. În primul rand, Congresul a votat pentru fuziunea dintre PNL şi PD-L. De asemenea, PNL a votat astăzi adeziunea la PPE (Partidul Popularilor Europeni)”, a mai precizat Klauss Iohannis.

Tot sâmbătă, în cadrul Congresului PNL, au fost aleşi şi cei 31 de vicepreşedinţi, cei mai votaţi fiind Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu şi Alina Gorghiu.

Singura chestiune în care liberalii nu au reuşit să ajungă la un numitor comun a fost candidatul PNL-ului pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, în această cursă rămânând atât Crin Antonescu, fostul preşedinte al partidului, precum şi noul lider, Klaus Iohannis. Cu toate acestea, o decizie în acest sens urmează să fie luată în cadrul Delegaţiei Permanente, în aproximativ trei săptămâni.

„Pentru PNL este bine că are doi candidaţi la preşedinţie. Într-un termen de două-trei săptămâni, în baza unor cercetări sociologice serioase şi în mod evident în baza deciziei Delegaţiei Permanente vom stabili cine este candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României”, a declarat Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL.


Citeşte şi:

Congres PNL: Iohannis, ales preşedinte. Dispută Antonescu - Iohannis pe candidatura la prezidenţiale. Noul partid de dreapta se va numi PNL

Liberalii şi-au ales astăzi noul preşedinte de partid: Klaus Iohannis, care a fost ales cu o majoritate covârşitoare de voturi. Urmează să fie votaţi şi cei 31 de vicepreşedinţi ai formaţiunii. Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au fost protagoniştii celui mai fierbinte moment al Congresului, când s-au luptat direct pentru poziţia de prezidenţiabil. Noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL se va numi PNL.

REPORTAJ Crin Antonescu, vedeta Congresului PNL, din nou în cărţi pentru prezidenţiale

Liberalii reuniţi sâmbătă la Congresul PNL au rezolvat, în cîteva minute, problemele spinoase ale partidului, mai puţin una: numele prezidenţiabilului.

Primele reacţii din PDL, după ce Iohannis a anunţat că noul partid de dreapta se numeşte PNL: Nu e corect să aflăm de la televizor!

Proaspătul preşedinte PNL, Klaus Iohannis, a anunţat sâmbătă, la Congresul formaţiunii, că noul mare partid de dreapta rezultat din fuziunea cu PDL se va numi Partidul Naţional Liberal. La scurt timp, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a reacţionat, pe Facebook, şi a opinat că demersul a fost incorect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite