Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni: Instituţiile statului român au datoria să redea încrederea românilor de pretutindeni în ţara lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, un mesaj prin care a amintit că este datoria instituţiilor statului român să le redea încrederea românilor în ţara lor, astfel încât aceştia să se întoarcă acasă, diaspora românească fiind cea care ajută la promovarea identităţii naţionale şi care ar contribui la dezvoltarea ţării aplicând aptitudinile şi experienţele dobândite afară.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, subliniind că, indiferent dacă trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alţii, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară. Preşedintele susţine că diaspora românească ajută la promovarea identităţii ţării, iar instituţiile noastre trebuie să le redea încrederea românilor în ţară, astfel încât să poată reveni acasă.

„În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alţii, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeaşi limbă şi de aceleaşi datini”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Românilr de Pretutindeni.

Klaus Iohannis susţine că diaspora românească ajută la promovarea identităţii ţării, iar instituţiile noastre trebuie să le redea încrederea românilor, astfel, aceştia se pot înoarce acasă.

„Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identităţii noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii şi al obiceiurilor noastre. Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor. Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-şi pune în slujba comunităţii toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experienţa dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice”, mai spune preşedintele

„În acest An Centenar, în faţa atâtor provocări cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu: «Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea românească, ca ceea ce a simţit inima românească, să nu poată înfăptui energia românească»”, mai scrie în mesaj.

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, Administraţia Prezidenţială anunţă că preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri la Palatul Cotroceni un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă, pentru a sublinia importanţa implicării lor în comunităţile în care trăiesc şi a face un prim pas spre crearea unor reţele informale de profesionişti în care să fie promovat schimbul de experienţă şi de bune practici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite