Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: „Avem datoria de a menţine vie memoria Eroilor Neamului şi de a arăta că am înţeles sensul jertfei lor supreme” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremonia organizată cu prilejul „Zilei Eroilor”. FOTO: Captură Facebook/ Guvernul României
Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremonia organizată cu prilejul „Zilei Eroilor”. FOTO: Captură Facebook/ Guvernul României

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremonia organizată cu prilejul „Zilei Eroilor”, la Monumentul „Mormântul Ostaşului Necunoscut”, din Parcul Carol I din Capitală, unde a transmis că  „avem datoria de a menţine vie memoria Eroilor Neamului”. Şeful statului a adus un omagiu şi militarilor români căzuţi la datorie in Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest şi a mulţumit personalului medical care şi-a pierdut viaţa în pandemie.

GALERIE FOTO

„Suntem astăzi aici pentru acelebra Ziua Eroilor noştri, odată cu sărbătoarea Înălţării Domnului. Cu acets prilej, aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care şi-au sacrificat viaţa pentru pământul românesc, pentru apărarea ţării, pentru libertate şi democraţie. Prin devotamentul şi jertfa lor nepreţuită au fost apărate integritatea şi libertatea ţării şi s-a afirmat demnitatea naţională a României.

Eroii neamului nostru au fost şi continuă să fie simboluri are abnegaţiei, ale curajului şi ale simţului datoriei. Constituie modele demne de urmat pentru generaţiile viitoare. Valorile şi principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân şi noă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmaşilor noştri o România dezvoltată. O ţară demnă şi pe deplin integrată în comunitatea statelor libere şi democratice”, a transmis preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că „avem o armată modernă, capabilă să îşi îndeplinească misiunile”.

„România este, în prezent, un veritabil furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, un aliat şi un partener credibil şi puternic în NATO şi în Uniunea Europeană, precum şi în relaţia cu partenerul nostru strategic S.U.A”, a spus acesta.

Şeful statului a adus un omagiu militarilor români căzuţi la datorie în Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, precum şi în misiunile derulate sub egida organizaţiilor internaţionale la care România este parte. Nu în ultimul rând, Iohannis a vorbit şi despre personalul medical care şi-a pierdut viaţa în pandemie.

„Ei au luptat pentru a păra interesele ţării nostre. Lecţia de devotament, altruism, patriotism şi spirit de sacrificiu pe care o reprezintă jertfa eroilor neamului românesc trebuie să ne inspire pe toţi, să ne apropie mai mult de valorile pe care este clădită România modernă: unitae, democraţie şi solidaritate.

Exprimăm adânca recunoştinţă şi preţuire faţă de personalul medical, care şi-a pierdut viaţa în aceatsă teribilă pandemie de COVID-19”, a mai afirmat preşedintele.

Iohannis a conchis spunând că „avem datoria de a menţine vie memoria eroilor neamului şi de a vedea că am înţeles sensul luptei şi jertfei supreme”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite