Klaus Iohannis merge din nou în SUA. Preşedintele va participa la cea de-a 74-a sesiunii a Adunării Generale a ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să facă o nouă vizită în SUA, de data asta la New York, între 24-26 septembrie, pentru a participa la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va participa la segmentul al nivel înalt, care reprezintă cea mai amplă reuniune a şefilor de stat sau de guvern din cadrul sesiunii.

„Programul vizitei Preşedintelui României va cuprinde, printre altele, susţinerea discursului naţional în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU şi participarea la Forumul Politic la Nivel Înalt pe tema «Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă». Summitul îşi propune analizarea progreselor înregistrate în atingerea Agendei 2030 şi a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals / SDGs). Va fi primul Summit ONU dedicat SDGs după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015”, se arată în comunicatul Administraţiei.

Tema dezbaterilor generale a celei de a sesiunii ONU este „Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune”.

Totodată, preşedintele a mai anunţat că astăzi urmează să aibă şi o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni începând cu ora 17.00, ca urmare a atentatului de la Kabul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite