Cazul László Borbély: Klaus Iohannis le mai dă o şansă parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis, la primul discurs în faţa aleşilor FOTO Mediafax
Preşedintele Klaus Iohannis, la primul discurs în faţa aleşilor FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou apel către deputaţi şi senatori, prin care le atrage atenţia că tolerarea corupţilor îi va împiedica să se bucure de încrederea românilor.

„Procedurile pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor şi cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniştri şi foşti miniştri, membri ai Parlamentului trebuie să devină mai simple şi mai transparente. Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor“, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Mesajul şefului statului a venit în contextul votului nefavorabil dat de senatori solicitării începerii urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian. Votul în cazul lui Vosganian nu este însă prima abatere a parlamentarilor după momentul noiembrie 2014. În 10 februarie, la o zi după discursul din Parlament al lui Klaus Iohannis, Comisia de Cod Elecroral a votat ca, din 2016, primarii să fie aleşi tot dintr-un singur tur. Şeful statului le ceruse însă să mediteze dacă actualul sistem electoral pentru locale este bun.

Cazul Borbely, un nou test

În această săptămână, deputaţii trebuie să dea un vot solicitării procurorilor privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului UDMR, László Borbély, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte. „Dosarul procurorilor a ajuns la Comisia Juridică şi urmează ca marţi sau cel târziu până la finalul săptămânii să dăm un vot în cazul deputatului László Borbély“, ne-a declarat deputatul PNL Theodor Nicolescu, vicepreşedintele Comisiei Juridice.

Citeşte şi:

Varujan Vosganian şi-a dat demisia din PNL. Gorghiu: Luăm act de demisie, dar nu ştergem cu buretele accidentul din Senat

Senatorul Varujan Vosganian şi-a dat demisia din PNL, printr-un mesaj postat pe blogul personal. Gestul său vine în urma solicitării liderului PNL, Alina Gorghiu, ca urmare a votului de joi din Parlament, prin care senatorul a rămas cu imunitate.

Vosganian a fentat Parlamentul, dar a dat de ANI

EPOPEEA CONTINUĂ Senatorul Varujan Vosganian a intrat sub lupa Agenţiei Naţionale de Integritate după ce colegii săi senatori au decis să nu voteze favorabil solicitarea procurorilor DIICOT privind începerea urmăririi penale. Senatorul susţine că, în două decenii de politică, a adunat mai nimic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite