Klaus Iohannis, tot mai popular pe Facebook. Câţi oameni au dat like paginii preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziţia preşedintelui Klaus Iohannis la încercarea Guvernului Grindeanu de a modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă l-a făcut pe acesta să-şi sporească popularitatea şi numărul de susţinători pe reţeaua socială Facebook. Mai, precis, pagina de Facebook a şefului statului a depăşit 1.800.000 de susţinători.

Creşterea numărului de susţinători a început după ce preşedintele a condus şedinţa de Guvern din 18 ianuarie. De la 1.720.000 cât avea la 18 ianuarie, Iohannis a ajuns la 1.807. 000, zilele cu cele mai mari creşteri fiind 23 ianaurie (15.306 susţinători) , când a anunţat că va cere organizarea unui referendum pentru ca românii să se pronunţe dacă vor sau nu continuara luptei împotriva corupţiei, şi 1 februarie (19.033 susţinători), a doua zi după adoptarea ordonanţei care modifica legislaţia penală, potrivit datelor furnizate de Facebrands.

În urmă cu un an, după afirmaţiile făcute în cazul ANAF-Intact Group, când Iohannis a luat apărarea televiziunii, internauţii l-au criticat pe preşedinte, arătându-şi dezaprobarea faţă de cele declarate. „Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. Abordarea heirupista din partea ANAF mi se pare nepotrivită dacă nu discutabilă“, declara atunci Iohannis, această afirmaţie având drept reacţie retragerea susţinerii  preşedintelui a aproximativ 50.000 de internauţi. Astfel, la sfârşitul lunii februarie 2016 Iohannis mai avea doar 1.690.000 de susţinători pe pagina de Facebook. 

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite