Klaus Iohannis, lăudat pe propaganda rusă după prestaţia de la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Am asista la o surpriză din partea preşedintelui Iohannis. Practic, Iohannis şi-a luat în serios rolul de preşedinte al tuturor românilor şi s-a adresat Europei ca un adevărat om de stat român“, a scris publicaţia Sputnik.md, portavocea Kremlinului, după discursul preşedintelui Iohannis din plenul Parlamentului European.

„Iohannis a vorbit liber, fără hârtii în faţă, ferm, dar cu o oarecare iritare – ca un preşedinte a cărui demnitate a fost atinsă, prin exagerarea criticilor la adresa ţării pe care o conduce“, notează Sputnik.md

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ar fi neobişnuit ca Parlamentul European să voteze o rezoluţie privind România cu doar două luni înainte ca un stat să preia preşedinţia Consiliului UE.

Parlamentul European are, evident, dreptul să dezbată problemele şi dacă e nevoie să vină cu rezoluţia“, a declarat Klaus Iohannis, într-o primă fază, după ce a fost întrebat dacă a încercat să facă lobby pentru a-i convinge pe europarlamentari să nu dezbată şi să nu voteze o rezoluţie privind România cu două luni înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

Ulterior, şeful statului şi-a spus şi părerea. „România e o democraţie funcţională, respectă statul de drept. Dar România e o democraţie foarte vie şi există abordări pe care unele le consideră greşite. Nu vreau să intru în dedesubturile dezbaterilor politice din România. E neobişnuit ca PE să dezbată şi să voteze o rezoluaţie cu doar o lună înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Decizia aparţine PE“, a mai afirmat Iohannis.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite