Klaus Iohannis îşi cere scuze faţă de profesori: A fost o declaraţie nefericită, într-o zi proastă a mea

Klaus Iohannis îşi cere scuze faţă de profesori: A fost o
declaraţie nefericită, într-o zi proastă a mea

Klaus Iohannis şi-a cerut scuze pentru declaraţia sa referitoare la profesori FOTO Adevărul

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a cerut public scuze, luni seară, pentru afirmaţia referitoare la profesori, în care a folosit termenul “ghinon” când a vorbit despre cei care nu şi-au putut lua case din meditaţii.

Klaus Iohannis a precizat la o emisiune B1TV că a fost o declaraţie nefericită, într-o zi proastă a sa. Întrebat dacă în privinţa afirmaţiei referitoare la “ghinion” are ce să-şi reproşeze, Iohannis a răspuns: “A fost un răspuns foarte neinspirat şi... chiar cred că e momentul, dacă cineva s-a simţit jignit, să-mi cer scuze în public, ceea ce fac. Am avut, recunosc, o zi proastă şi dacă acea afirmaţie nefericită a supărat pe cineva îmi asum vina. Cer scuze, asta este. Însă, ghinionul există la dascăli”.

Iohannis a spus că declaraţia sa privind situaţia dascălilor nu este pentru a se scuza, ci ca să prezinte o situaţie. “Ca să înţelegeţi unde am vrut să bat. În ultimii 25 de ani, nu în ultimii doi, trei, dascălii au avut ghinion fiindcă nicio guvernare nu a vrut să-i bage în seamă. Încă din ’90 au rămas întotdeauna ultimii când a fost vorba de salarii, au rămas ultimii. Când a fost vorba de condiţii de muncă, au rămas ultimii, şi aşa mai departe. În toate guvernările au rămas tot în coadă şi nu li s-a rezolvat problema. Asta este esenţa lucrurilor, şi despre asta a fost vorba. Eu cred că educaţia este extrem de importantă, şi dacă vă amintiţi, din programul meu este nucleul, este punctul cel mai important. Şi da, salarizarea dascălilor este importantă. Nu poţi să te aştepţi de la un dascăl care are un venit care e foarte aproapiat de salariul minim să fie extrem de performant şi extrem de motivat şi să nu primească bani nici să-şi plătească măcar întreţinerea”, a declarat Iohannis.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: