Iohannis: Ludovic Orban e potrivit pentru funcţia de premier, nu de primar. Îmi doresc să rămână premier. Nu mă implic în alegerea candidaţilor la locale

Iohannis: Ludovic Orban e potrivit pentru funcţia de premier, nu de primar. Îmi doresc să rămână premier. Nu mă implic în alegerea candidaţilor la locale

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a adopta alegerea primarilor în două tururi, lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. În consecinţă, PSD va depune moţiune de cenzură. Dacă moţiunea trece, Guvernul pică, la pachet cu legea electorală. Dacă moţiunea nu trece, legea se consideră adoptată. Şeful statului susţine că Ludovic Orban e potrivit pentru Guvern, nu pentru Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Klaus Iohannis: Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care am cerut convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară pentru angajarea răspunderii Guvernului.

Jurnalist: PSD a strâns numărul de semnături. Guvernul ar trebui să vine cu o posibilă OUG până cade?
 
Klaus Iohannis: Deocamdată discutăm situaţii ipotetice. Dacă va trece moţiune sau nu, vom vedea. Eu mi-am exprimat scepticismul.
 
Premierul spunea că nu s-a discutat scenariul demisiei. Excludeţi ca premierul să demisioneze?
Nu exclud niciun scenariu, dar chestiunea demisiei nu a fost discutată.
 
V-a informat Guvernul despre pensii şi alocaţii?
 
E o chesitune care va fi discutată de Guvern. Nu am discutat această chestiune. E foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor. 
 
Ar trebui Ludovic Orban să fie măsurat pentru Primăria Capitalei?
Asta nu cred. Nu ştiu de unde a venit această disucţie. Domnul Orban e foarte porivit pentru poziţia de prim ministru. Eu personal îmi doresc să rămână pe poziţia de prim ministru. Nu mi se pare oportună discuţia despre Orban pentru Primăria Capitalei.
 
Vi se pare oportună discuţia despre un guvern de uniune naţională?
Eu îmi doresc un guvern liberal. Orice altă variantă nu inră în disucţie.
 
Care sunt şansele să avem anticipate?
50%, 50%.
 
Îi veţi cere lui Rareş Bogdan să candideze la primarie?
Nu intenţionez să mă implic în discuţiile despre candidaţi.
 
Ati urmărit audierile de la Ministerul Justiţiei?
Aştept cu mare interes propunerile de la Ministerul Justiţiei.
 
Există şi alţi membri din PNL care să facă faţă funcţiei de premier?
E un partid mare. Întotdeuna a avut personalităţi pentru toate funcţiile în stat.
 
Există posibilitatea să fie schimbaţi miniştri?
Nu există discuţie pe remaniere şi nici eu nu simt nevoia pe astfel de discuţii.
 
I-aţi transmis premierului Orban garanţii că va rămâne premier?
Îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână premier.
***

Guvernul Orban a transmis Parlamentului, luni dimineaţă, documentele necesare pentru demararea procedurii de angajare a răspunderii în privinţa modificării legii electorale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Surse politice susţin că acestea au ajuns deja.

Premierul Ludovic Orban susţine că Guvernul va majora alocaţiile pentru copii în a doua parte a anului, însă nu promite că le va dubla, aşa cum stipulează legea votată de PSD şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. „Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi“, a spus premierul într-un interviu pentru hotnews.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: