Klaus Iohannis, despre acuzaţiile de plagiat ale lui Kovesi: Eu nu am spus că nu sunt indicii, ci că eu nu am avut indicii. Alţii, dacă au, să facă sesizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat, vineri, că nu are indicii că şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi-a plagiat lucrarea de doctorat, aşa cum a acuzat-o deputatul Sebastian Ghiţă, dar cei care au suspiciuni pot sesiza autorităţile competente cu verificarea tezei.

„Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu n-am spus că nu sunt indicii. Eu n-am avut indicii. Am plecat liniştit de la discuţia (cu Kovesi - n.n.) pentru că eu n-am avut indicii. Alţii, dacă au indicii, să facă sesizări“, a spus preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Întrebat dacă se impune o demisie a lui Kovesi din fruntea DNA, Iohannis a spus această discuţie se va purta doar dacă se va dovedi că şefa DNA şi-a plagiat lucrarea de doctorat. ”Nu trebuie să vorbim despre o demisie cât timp nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat. În măsura în care lucrurile iau o altă turnură, se poate relua discuţia. Nu am motive de îngrijorare. Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă şi am vorbit cu procurorul general pe care l-am rugat ca în virtutea atribuţiilor sale să facă această cercetare să se facă cu celeritate. Nu are de ce să îşi dea demisia doamna Kovesi”, a mai precizat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că a discutat pe marginea acuzaţiilor de plagiat cu Laura Codruţa Kovesi.”Am vorbit cu doamna Kovesi, nu e ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzaţii. Mi-a reiterat că nu se simte vinovată cu nimic şi am plecat destul de lămurit.”, a precizat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite