Iohannis o lasă pe Olguţa Vasilescu în afara Guvernului. Preşedintele l-a refuzat şi pe Ilan Laufer. Dragnea şi Tăriceanu, şedinţă de urgenţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat schimbarea Olguţei Vasilescu de la Ministerul Muncii, însă a refuzat să semneze numirea sa în funcţia de ministru al Transporturilor. Practic, Olguţa Vasilescu a rămas în afara Guvernului. De asemenea, şeful statului l-a refuzat pe Ilan Laufer pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. PSD trebuie să vină cu alte propuneri. Ceilalţi miniştri au depune jurământul.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere, după părerea mea, este o soluţie slabă. Sunt în continuare de părere că soluţia corectă pentru România ar fi fost, şi este în continuare, soluţia înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României. Dar, până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să ţin cont de câteva lucruri aici.

În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în faţa unei provocări grele. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe care o vom prelua de la 1 ianuarie 2019 poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele îşi fac treaba, fiecare expert îşi face treaba şi abordarea României este una coerentă. În concluzie, este nevoie de miniştri care performează foarte bine.

Al doilea lucru de care trebuie să ţinem cont este că mai avem foarte, foarte puţin timp. Deja au început şi sunt în plină desfăşurare vizitele pe care le primim din partea instituţiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim, pentru a discuta şi, da, de ce să nu o spunem, pentru a verifica dacă suntem pregătiţi pentru a prelua această Preşedinţie. Deci, trebuie să acţionăm repede.

Având în vedere aceste lucruri, am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate.

Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor. Şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: domnul Leş, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, domnul Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Matei, ministrul Tineretului şi Sportului.

Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate (Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer -n.r.)“, a anunţat Iohannis. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a eliminat, rând pe rând, pe toţi cei care i-au cerut demisia: Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Adrian Ţuţuianu, Mihai Fifor. În Guvern, Dragnea a schimbat 10 din cei 27 de miniştri. „Adevărul“ vă prezintă detalii din şedinţa PSD în care Liviu Dragnea şi-a luat puterea absolută înapoi.

Citiţi şi

Prima reacţie din PSD: E incredibil! Are declaraţii halucinante 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite