VIDEO Mesajul lui Iohannis pentru diaspora: Dragii mei, nu venţi acasă de sărbători. Urmează săptămâni critice. Vom fi alături de cei dragi de la distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut vineri un apel la românii din diaspora, cărora le-a transmis să nu vină anul acesta de sărbători acasă pentru a limita riscul de răspândire a virusului COVID-19. „Revenirea în ţară poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanţă.”, a declarat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis: 

  • Am intrat în cea mai grea perioadă, o etapă pe care am reuşit să o întârziem cât mai mult posibil. De acum înainte vor urma săptămâni critice pentru sistemul de sănătate din România. Vor veni momente cu o mare încărcătură emoţională. Avem deja de plâns 116 morţi.  
  • Oare câte victime va mai face epidemia? Nu ştim. Dar ştim că depinde de noi să avem cât mai puţine. Dacă nu respectăm cu stricteţe măsurile, pierderile de vieţi vor fi multe. Pandmeia e una severă şi fiecare zi e o cursă contracronometru. Trebuie să câştigăm această bătălie.  
  • Măsurile de distanţare socială trebuie să rămână în vigoare până când pericolul va trece.  
  • Se apropie cele mai importante sărbători creştine. De data această, Învierea Domnului găseşte întreaga omenire în plină epidemie. Fac un apel către românii din diaspora: dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători. Revenirea în ţară poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi. Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanţă.  
  • Vom face aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi împreună mai târziu. Pentru milioane de credincioşi e o dramă reală să nu poată merge la biserică de sărbători. Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la blocarea răspândirii infecţiei. Doar distanţa faţă de ceilalţi stopează transmiterea infecţiei.  
  • Un mesaj către forţele de ordinele de la trecerea frontierei: misiunea vostră e să-i protejaţi pe cetăţenii României. Fiţi vigilenţi! Intervenţia voastră rapidă poate salva vieţi. Vă mulţumesc pentru sacrificiile pe care le faceţi.  
  • Este imperativ să staţi acasă şi să limitaţi deplasările doar la cele strict necesare. Păstraţi distanţa de cel puţin 2 m. Nu vă îmbrăţişaţi cu prietenii, nu daţi mâna. Aceste măsuri sunt literă de lege.  
  • Nu în spitale vom stopa epidemia. Răspândirea virusului are loc în comunitate. Fără unitatea cetăţenilor nu vom reuşi. Ca o adevărată familie vom câştiga această bătălie.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite