Klaus Iohannis: Crin Antonescu a avut o perioadă foarte dificilă. Sper să mă susţină când vine din concediu

Klaus Iohannis: Crin Antonescu
a avut o perioadă foarte dificilă. Sper să mă susţină când vine din concediu

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis,  a declarat marţi, la interviurile Europa FM, că mizează pe susţinerea fostului lider al partidului, Crin Antonescu, însă a subliniat că lipsa de implicare a acestuia este de înţeles.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Crin Antonescu a avut o perioadă extrem de dificilă. A fost candidat sigur la Preşedinţie din partea USL, preşedintele PNL. Nu mai este nici candidat, nici preşedintele PNL. Probabil din acest motiv este plecat în concediu. Contez pe el în campania electorală. Ce ştiu despre el este că e loial PNL. A fost alături de cele două partide când s-a început discuţia pe fuziune“, a declarat Iohannis.

Prezidenţiabilul ACL  a vorbit şi despre şansele sale la alegerile prezidenţiale şi a dezvăluit că ultimele sondaje comandate de cele două formaţiuni îl plasează la o diferenţă de aproximativ cinci procente faţă de premierul Victor Ponta, principalul său contracandidat.

„Chiar ieri am primit rezultatul unui sondaj. Arată că se consolidează poziţia mea, se slăbeşte poziţia prim-ministrului Ponta. Să nu ne imaginăm că vorbim de schimbări fundamentale, însă poziţia mea de peste 30% se consolidează pe zi ce trece. Diferenţa de 10% nu se mai confirmă. Diferenţa se apropie sensibil de 5%. Când am pornit în campania preelectorală, între noi a fost o diferenţă de 10% sau peste care, de la săptămână la săptămână, se diminuează“, a spus Iohannis, optimist.

De asemenea, el a arătat că ţinteşte o categorie de regulă inactivă a electoratului, respectiv tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani.

„Campania mea se îndreaptă către tineri, între 20 şi 40 de ani, aceştia sunt alegătorii pe care vreau să îi ating prin campanie. Sper să îi conving, este un grup-ţintă care a stat departe de alegeri. E păcat, pentru că ei sunt viitorul ţării şi ar fi bine să contribuie prin vot la desenarea viitorului lor. Acest public reprezintă undeva la 20% din electorat, dar a reprezentat foarte puţin din cei care au venit să voteze“, a încheiat Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis: Lumea râde când spun un banc. Vreau să fiu ales preşedinte pentru discursul meu real, nu pentru faptul că aş fi vreun actor

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a fost invitat, luni, la postul de televizune B1, unde a discutat despre referendumul din 2012, precum si despre momentul în care a fost propus premier. De asemenea, primarul Sibiului l-a caracterizat drept „mincinos” pe Codruţ Sereş, în legătură cu afirmaţiile acestuia potrivit cărora Klaus Iohannis a fost la sediul Grivco.

Iohannis, despre afirmaţia că este un politruc: Experiment didactic, să arăt că PSD se ocupă doar de copiat

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a comentat, duminică, la Iaşi, că afirmaţia sa potrivit căreia este un politruc a fost un experiment didactic, o afirmaţie auto-ironică, cu scopul de a demonstra că PSD se ocupă doar de copiat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: