Klaus Iohannis, convorbire cu preşedintele Italiei în contextul crizei de coronavirus. Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergio Mattarella şi Klaus Iohannis Foto presidency.ro
Sergio Mattarella şi Klaus Iohannis Foto presidency.ro

Preşedintele României Klaus Iohannis l-a sunat astăzi pe omologul său italian, Sergio Mattarella, în contextul crizei epidemiologice generată de COVID-19. Conform Administraţiei prezidenţiale, Iohannis a afirmat că ţara noastră este alături de eforturile autorităţilor italiene. Totodată, în semn de solidaritate, în această seară, de la ora 20.00, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului italian.

„Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate poporului italian, atât de puternic afectat de pandemie, condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor afectaţi de acest virus. Preşedintele României a subliniat că ţara noastră este alături de autorităţile italiene în eforturile pe care le fac în această perioadă şi de întregul popor italian, greu încercat.

Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat de disponibilitatea deplină a României de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluţii şi măsuri pentru gestionarea acestei crize, precum şi pentru relansarea economică după rezolvarea crizei sanitare. 

Preşedintele României a subliniat că relaţia bilaterală dintre cele două state este excelentă, bazată pe un Parteneriat Strategic în vigoare de peste două decenii, şi că Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cea mai mare comunitate românească din afara graniţelor ţării, care îndură astăzi, alături de italieni, efectele acestei crize grave. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că numeroşi cetăţeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferinţele celor afectaţi. 

Preşedintele României a prezentat omologului său măsurile adoptate de autorităţile române pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că pandemia COVID-19 reprezintă o provocare la adresa întregii Uniuni Europene şi că, în aceste momente dificile, solidaritatea şi responsabilitatea statelor membre reprezintă cheia depăşirii ei. De asemenea, Preşedintele României a exprimat încrederea că doar printr-un răspuns coordonat comun al statelor membre şi al instituţiilor europene se va reuşi protejarea sănătăţii cetăţenilor, asigurarea unui climat de securitate şi stabilitate, precum şi generarea forţei economice de care ţările Uniunii au nevoie pentru a depăşi acest moment foarte dificil. 

În semn de solidaritate cu Republica Italiană şi cu poporul italian, Administraţia Prezidenţială va ilumina Palatul Cotroceni în această seară, începând cu ora 20:00, în culorile drapelului italian”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite