Klaus Iohannis îi cere de urgenţă ministrului Justiţiei să explice situaţia din dosarul 10 august: „Românii au dreptul să ştie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj prin care îi cere „de urgenţă” lui Stelian Ion, ministrul Justiţiei, să explice public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul privind evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Preşedintele a mai spus că persoanele responsabile trebuie să răspundă pentru faptele lor.

„Solicit ministrului Justiţiei să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să ştie cine sunt cei vinovaţi de actele de violenţă împotriva manifestanţilor paşnici. Lucrurile nu se pot încheia aici şi de aceea am cerut ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să găsească soluţiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.” a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă. 

Mai multe persoane au manifestat miercuri seară în faţa Tribunalului Bucureşti, faţă de decizia luată de magistraţi în Dosarul 10 august.

Protestatarii au cerut ca vinovaţii pentru violenţele din Piaţa Victoriei să fie traşi la răspundere şi anunţă că se vor adresa CEDO. Mesajul „Judecăm şi noi ceva?” a fost proiectat pe clădirea instanţei, iar manifestanţii au strigat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat că se simte dezamăgit, ca cetăţean, de decizia tribunalului de a respingere cerererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august. El a mai precizat că a discutat cu ministrul Justiţiei Stelian Ion pentru a vedea dacă mai există alte căi de atac şi aşteaptă opinia experţilor în această situaţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite