Klaus Iohannis: Cea mai importantă lecţie a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conştiinţa oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO AP
Klaus Iohannis FOTO AP

Duminică seară, preşedintele ales Klaus Iohannis a revenit în ţară după o vacanţă de zece zile, care a inclus şi deplasări private în Statele Unite şi Germania. Tot duminică, acesta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi îndeamnă pe români să îşi amintească de Revoluţia Română din 1989.

"Anul acesta, pe 16 decembrie, se împlinesc 25 de ani de când naţiunea română şi-a strigat dreptul la libertate. Sunt 25 de ani de când românii au rupt, cu preţul atâtor vieţi de martiri, lanţurile unui regim opresiv şi au oprit sufocarea naţiunii lor", a scris Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Mai mult decât atât, preşedintele ales îi îndeamnă pe toţi românii să îşi afirme admiraţia faţă de zilele în care naţiunea română şi-a recâştigat libertatea.

"Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care naţiunea noastră şi-a recâştigat libertatea şi să ne afirmăm deschis admiraţia pentru eroismul tuturor celor care s-au opus dictaturii comuniste. Să ne amintim de eroii de la Timişoara, să preţuim astfel memoria lor şi să veghem în continuare la sănătatea societăţii noastre.

Cea mai importantă lecţie a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conştiinţa oamenilor, iar valorile libertăţii şi democraţiei trebuie apărate cu orice preţ", a mai scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Preşedintele ales a fost de curând într-o vizită privata în Statele Unite şi Germania, acesta revenind duminică seară pe Aeroportul din Sibiu cu o cursa de linie Lufthansa pe ruta Munchen-Sibiu, scrie Digi24.

Klaus Iohannis a anunţat că va participa pe data de 16 decembrie, la Timişoara, la ceremoniile dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite