Klaus Iohannis: Din cauza PSD-ului nu suntem astăzi în Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Iaşi, că din cauza PSD-ului nu suntem astăzi în Schengen, pentru că în 2016 eram foarte aproape de aderare, dar alegerile au fost câştigate de PSD, care „a început să facă praf justiţia”.

„Am fost uite atât de aproape să intrăm în Schengen, dar au fost aleşi PSD-iştii şi au început să facă praf justiţia şi atunci totă discuţia s-a oprit. Deci din cauza PSD nu suntem astăzi în Schengen şi vă spun cu toată răspunderera, fiindcă ştiu ce vorbesc. Dacă am fi continuat consolidarea statului de drept, lupta anticorupţie - care este urâtă fiindcă răscoleşte toată mizeria din politică - astăzi am fi fost în spaţiul Schengen şi nu am mai fi discutat de MCV. Nu din cauza voastră sau a francezilor sau a olandezilor nu suntem în Schengen, din cauza PSD-ului", a declarat Iohannis în aplauzele sălii.

El a mai explicat că Faptul că noi nu am intrat în spaţiul Schengen se motivează în două feluri.

„O motivaţie este legată de felul cum ne comportăm noi, este vorba de spaţiul statului de drept şi al corupţiei. Nu vrea nimeni să se conexeze cu sistemele lui sensibile cu o ţară unde corupţia nu este sub control. Noi luptăm împotriva corupţiei, dar mai avem un pic de lucru atâta vreme cât ăia stau în vârful statului. Ştiţi despre cine vorbesc. Asta ţine de noi şi ne-o spun unii în faţă. Degeaba ne supărăm. Ne-au spus-o: „Rezolvaţi-vă statul de drept şi mâine sunteţi în Schengen!”, a susţinut preşedintele.

El a mai spus că a doua explicaţie nu ţine de noi.

„Este vorba de migraţia necontrolată. Nu au încredere că ştim să gestionăm fluxul migraţionist. Se înşală. Noi ştim să-l gestionăm. L-am gestionat şi l-am gestionat foarte bine. Deci acest argument extern de fapt nu ţine. Şi asta le-am tot repetat şi le-am tot spus. Credeţi-mă am discutat de sute de ori despre acest lucru cu toţi liderii europeni", a precizat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite