Klaus Iohannis, la Casa Albă, alături de Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Iohannis, alături de Barack Obama FOTO Facebook
Preşedintele Iohannis, alături de Barack Obama FOTO Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, pe pagina sa de Facebook, o fotografie în care apare alături de preşedintele SUA Barack Obama. Şeful statului român a participat la cina oferită de Obama cu ocazia Summitului Securităţii nucleare.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la Summitul securităţii nucleare, care are loc la Washington vineri. De asemenea, şeful statului va avea o întâlnire şi cu românii din Washington.

Klaus Iohannis va participa vineri la un dejun de lucru şi la discuţia pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali şi utilizarea parţială a acestuia.

Joi, preşedintele a vizitat Memorialul Holocaustului şi a participat la cina găzduită de preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la summit.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au fost primiţi la Muzeul Holocaustului de Radu Ioanid, unul dintre directorii memorialului, de Hans Klemm, amabsadorul SUA în România, şi de unul dintre ultimii supravieţuitori ai Holcaustului, care, după ce-l de-Al Doilea Război Mondial, a devenit procuror în procesul de la Nurenberg. Bătrânul, mic de statură şi foarte dezinvolt, a schimbat câteva vorbe cu şeful statului. “Ce soţie tânără şi frumoasă aveţi”. “În tinereţe, am fost şi eu la fel de înalt ca dumneavoastră, dar cu timpul m-am micşorat”. “M-am născut în Transilvania”. Iohannis a răspuns scurt: “Şi eu”. Apoi a zâmbit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite