Klaus Iohannis: Aştept o decizie pragmatică a Camerei Deputaţilor în cazul lui Ponta. Am încredere în ICCJ şi DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iohannis a solicitat demisia lui Victor Ponta
Iohannis a solicitat demisia lui Victor Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că aşteaptă din partea deputaţilor o decizie pragmatică şi corelată cu situaţia politică în cazul votului cererii DNA în cazul premierului Victor Ponta.

„Eu consider ca parlamentarii sunt politicieni destul de bine orientaţi, care îşi dau seama când este important să reacţioneze politic corect. (...) Eu aştept o decizie pragmatică şi corelată cu situaţia politică", a declarat Iohannis la TVR.

De asemenea, preşedintele a argumentat că e de aşteptat şi normal ca situaţia creată în legătură cu urmărirea penală a premierului să aibă urmări şi în privinţa votului parlamentarilor cu privire la moţiunea de cenzură depusă la Parlament de PNL.

În situaţia în care Camera Deputaţilor încuviinţează urmărirea penală, voi lua atunci o decizie, în funcţie şi de reacţiile primului ministru", a adăugat Iohannis preşedintele.

„Este o situatie nemaintâlnită şi care are o greutate politică deosebită. Faptul că premierul în funcţie este acuzat de fapte penale ne pune într-o situaţie, ca şi tară, care trebuie gestionată repede şi bine. Este inadmisibil ca o persoană învinuită de fapte penale să fie premier (...) Din acest motiv, am solicitat demisia premierului. E singura posibiliate acum de a ieşi repede din această situaţie”, a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă îşi menţine încrederea în Laura Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu şi în instituţiile pe care le conduc, preşedintele României a răspuns afirmativ: „Da, eu îmi menţin încrederea în instituţii, ICCJ, DNA. În general, trebuie să recunosc că am multă încredere în sistemul de justiţie din România. Iar dacă unii senatori, chiar cu funcţii destul de înalte, au anumite nelămuriri există căi foarte normale prin care ei pot solicita clarificări”.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Victor Ponta, urmărit penal pentru spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală. Preşedintele i-a solicitat demisia

 Ponta, urmărit penal. Ce spunea în urmă cu două luni: Voi demisiona dacă DNA cere urmărirea mea penală

„La revedere, Victor Ponta! La revedere, România, aşa cum te-am suportat 25 de ani!”

Reuters: Prim-ministrul uneia dintre cele mai sărace şi corupte ţări din UE, Victor Ponta, este urmărit penal pentru fals şi spălare de bani

Prim-vicepreşedintele CE: Nu sunt în poziţia să comentez discuţiile politice interne din Romania

Calendarul votului pentru ridicarea imunităţii lui Ponta. Cum poate fi amânat „cazul Ponta“ până în toamnă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite