Klaus Iohannis anunţă că se va vaccina public, „dacă se crede că asta ar ajuta” campania de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, FOTO Arhivă
Klaus Iohannis, FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis spune că se va vaccina împotriva COVID-19 şi că va face acest lucru în mod public, „dacă se crede că asta ar ajuta”.

Întrebat de jurnalişti la conferinţa de presă dacă se va vaccina public pentru a da un exemplu celor care nu sunt siguri de calitatea vaccinului, Iohannis a răspuns că este în favoarea vaccinării şi va face asta, conform Digi 24. 

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus el.

Iohannis a adăugat că primul set de vaccin împotriva COVID-19 va ajunge în România la începutul anului viitor, cel mai probabil.

„Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european şi, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condiţiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au şanse să producă un astfel de vaccin, în funcţie de numărul de doze disponibile ele vor ajunge şi la noi. Împărţirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporţional cu populaţia din fiecare ţară şi atunci în măsura, în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea şi aşa mai departe, prima tranşă, a doua tranşă, a treia tranşă, UE se va îngriji ca împărţirea să fie echitabilă”, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite