Iohannis anunţă marea redeschidere de la 1 iunie. Liber la terase şi la plajă. Ce se întâmplă cu examenele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii teraselor din Centrul Vechi al Capitalei se pregătesc de marea redeschidere FOTO Inquam / George Călin
Proprietarii teraselor din Centrul Vechi al Capitalei se pregătesc de marea redeschidere FOTO Inquam / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de la 1 iunie urmează o nouă rundă de relaxare a măsurilor impuse pentru a combate pandemia de coronavirus. De luni se vor redeschide terasele, nu va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere pentru deplasările în afara localităţii şi va fi liber la plajă. Se vor relua competiţiile sportive şi concertele în aer liber. Condiţia: respectarea măsurilor de distanţare socială.

Preşedintele Klaus Iohannis:

  • Am avut o şedinţă destul de lungă. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în continuare. Avem şi azi aproape 200 de cazuri noi, deci nu putem vorbi de o reducere semnificativă a epidemiei. Deci: atenţie, atenţie, atenţie!  
  • Avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activităţi vor redeveni posibile. Se redeschid terasele, însă e nevoie de măsuri speciale. Mesele vor trebui să fie la cel puţin 2 metri. Vor putea să stea maximum 4 persoane la o masă.  
  • De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici e nevoie de păstrarea distanţei de cel puţin 2 metri. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internaţional rutier şi feroviar.  
  • Vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu maximum 500 de spectatori. Deplasările în afara localităţii: de la 1 iunie vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declaraţii.  
  • Competiţiile sportive: se vor putea relua pentru sporturile care se practică afară, mai puţin sporturile de contact. 
  • Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate. Evaluare anaţionale se face din 15 iunie, apoi Bacalaureatul. Este posibil să fie copii bolnavi atunci sau să aibă febră. Pentru aceşti copii se va organiza, din motive medicale, o a doua sesiunea de evaluare naţională din 29 iunie. În privinţa BAC-ul, se va organiza o a doua sesiune în august, ca în fiecare an.
  • Vă repet, dragi români, dragi tineri, dragi elevi, cu toţii vom reuşi să trecem cu bine de această epidemie dacă vom respcta distanţa şi vom avea grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite