Klaus Iohannis, la un an de mandat: România s-a aflat într-o oarecare izolare în anii anteriori pe plan extern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În discursul susţinut la un an de mandat, preşedintele Klaus Iohannis a spus că România s-a aflat „într-o oarecare izolare“ pe plan extern. Exponentul politicii externe este preşedintele României, iar în fruntea statului s-a aflat în ultimii zece ani Traian Băsescu.

„Vizitele externe pe care le-am făcut, precum şi primirea a unor şefi de stat şi de Guvern, au avut menirea de a reface legături strategice, de a ne apropia de state din regiune. Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, întărirea parteneriatelor strategice cu state membre ale UE şi NATO, relaţia privilegiată cu R. Moldova şi susţinerea parcursului european au fost şi vor rămâne o constantă a politicii noastre externe. Din diverse motive, România s-a aflat într-o oarecare izolare în anii anteriori. România este o ţară respectată NATO şi UE, care este gata să-şi asume responsabilităţi“, a spus Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

Politica externă este un atribut exclusiv al preşedintelui României. Traian Băsescu a fost preşedintele ţării timp de zece ani.

Klaus Iohannis împlineşte un an de mandat pe 21 decembrie, perioadă în care Parlamentul se va afla deja în vacanţă, astfel încât preşedintelea vrut să adreseze acest mesaj miercuri, chiar înaintea votului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2016.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite