Klaus Iohannis: „Am decis să dau PSD încă o şansă“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţul de iubire s-a refăcut. "Ciuma roşie" care emitea OUG 13 pentru salvarea "infractorului" Dragnea, cea care a adus cei doi elefanţi (ordonanţa de graţiere şi ordonanţa de modificare a codurilor penale) în sediul Guvernului, care "a băgat ţara în criză pentru că nu a ştiut să guverneze", care se juca cu bugetul ţării ("i-am rugat să termine cu această ţopăială fiscal-bugetară") a dispărut ca prin minune. În locul ei a apărut "sluga roşie".

Cea care trebuie să-l ajute pe Iohannis să-l menţină cu orice preţ pe Florin Cîţu la Palatul Victoria.

România, cea care în viziunea lui Klaus Iohannis a fost "puternic afectată ani la rând de corupţia şi incompetenţa guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură şi au direcţionat fondurile publice în infrastructura de partid" este istorie deja. Acum, România este o ţară prosperă şi dezvoltată, unde facturile la energie sunt cele mai mici din întreaga Uniune Europeană, salariile sunt de 3000 de euro, fondurile europene curg gârlă, alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, iar românii sunt mai fericiţi. Evident, toate acestea fiind "realizările" guvernului Cîţu.

Pentru salvarea premierului "big time" Cîţu, Klaus Iohannis este dispus să sacrifice totul. Stabilitatea ţării, viaţa românilor şi viitorul Partidului Naţional Liberal pe scena politică.Partidul care l-a susţinut în două rânduri pentru funcţia de preşedinte al României. Adus "peste noapte" în 2013 de la Sibiu direct la sediul PNL din Aviatorilor, în postura de "lider providenţial", Iohannis vrea să controleze partidul cu mână de fier. Mizele sunt multe şi sunt mari: nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale din 2024 (când Iohannis vrea să o impună pe Alina Gorghiu) şi atingerea obiectivelor post-prezidenţiale (postul de premier sau obţinerea unei poziţii la nivelul Uniunii Europene pentru care PNL trebuie să vireze spre progresism).

Conflictul fără precendent care izbucnit între Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, actualul preşedinte al PNL, a aruncat ţara în aer. Pentru mazilierea lui Orban, Iohannis e dispus să pârjolească totul. Conflicte între preşedinţii în funcţie şi liderii partidelor au mai existat de-a lungul timpului. Iliescu a încercat să tempereze avântul lui Năstase în PSD. Traian Băsescu, la rândul lui, a încercat să o impună pe Elena Udrea la vârful PDL. Pentru că a eşuat, Băsescu le-a spus pdl-ştilor "Adio" de la perdeluţă. Tensiunile politice între diversele centre de putere sunt inevitabile. Însă, nici Iliescu şi nici Băsescu nu au dat foc la ţară pentru ambiţiile lor personale.

Intraţi în "lockdown" după alegerile parlamentare, liderii PSD, butonaţi de Palatul Cotroceni, s-au activat imediat pentru salvarea lui Florin Cîţu de la o eventuală demitere a acestuia în Parlament. Bine antrenat în războiul de gherilă parlamentar, PSD a prestat în aceste zile unul dintre cele mai impresionante spectacole de balet. A anunţat propria moţiune de cenzură, a pus condiţii pentru a vota moţiunea depusă de USRPLUS împreună cu AUR, a boicotat alături de liberalii din "echipa câştigătoare" şedinţele Birourilor Reunite pentru stabilirea calendarului moţiunii. PSD a executat cu foarte mare precizie toate ordinele primite. Preţul, probabil, îl vom afla mai târziu.

Klaus Iohannis va intra în istorie ca fiind singurul preşedinte de dreapta care a numit nu mai puţin de trei premieri de la PSD. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi Viorica Dăncilă au ajuns la Palatul Victoria pe semnătura acestuia. Acum, PSD a primit din nou de la Iohannis şansa să ajungă la guvernare. Chiar dacă o face pe uşa din dos. Ce păcat că în cei şapte ani de când este preşedinte românii nu au primit niciodată o şansă. O şansă la o viaţă mai bună!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite