Klaus Iohannis: „Abordarea Guvernului Ponta este luată cu copy-paste de la Guvernul Boc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis critică dur măsurile luate de Guvernul Ponta   FOTO Adevărul
Klaus Iohannis critică dur măsurile luate de Guvernul Ponta   FOTO Adevărul

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, critică dur politica dusă de Guvernul USL în ceea ce priveşte sectorul bugetar. El susţine că actualele măsuri impuse de noua putere sunt practic preluate cu copy-paste de la fostele guvernări ale PDL.

„Am aşteptat să apară o viziune, dacă nu revoluţionară, măcar puţin diferită faţă de cea de dinainte în domeniul salarizării bugetarilor şi angajării. Nu vreau să spun că e bine sau rău, pot doar să constat că abordarea este copy - paste cu ce am avut înainte. Nu se angajează, dacă pleacă şapte angajăm unul, nu se indexează salariile, nu se pot da stimulente, tichete. Măcar se putea merge pe o altă abordare, respectiv că statul nu are bani, treaba lui, dar cine are bani - de exemplu municipiul Sibiu - poate să stimuleze angajaţii într-un cuantum mic, că doar este vorba de ceva simbolic, sau poate să angajeze până la un anumit număr posturi. Ori această abordare este identică cu cea din guvernele Boc şi atunci lumea întreabă unde e noutatea?", a explicat primarul Sibiului.

Iohannis se plânge că din cauză măsurilor dure luate de Guvern, tot mai mulţi angajaţi au plecat din cadrul Primăriei şi se teme că în acest ritm va fi foarte greu dus mai departe administraţia locală. „Dacă mai stăm un pic aşa, devine greu de controlat situaţia", a declarat Klaus Iohannis.

Primarul Sibiului critică şi sugestia Guvernului, care le recomanda primarilor să externalizeze serviciile. Această măsură ar fi fost luată pentru a reduce numărul de angajaţi din sectorul bugetar.
 
„Ce s-a putut externaliza a fost deja externalizat. Diversele guverne Boc au avut şi ele hobby-ul acela de a diminua pe administraţia locală corpul funcţionăresc din România. Noi am tot externalizat şi am tot scăzut numărul de angajaţi. Acum nu se mai poate, nu poţi să externalizezi direcţia fiscală sau serviciul juridic de exemplu", a completat acesta.  

Kalus Iohannis, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, este recunoscut pentru apropierea faţă de USL. În anul 2009, atât PNL cât şi PSD l-au susţinut pe actualul primar al Sibiului pentru funcţia de premier. Preşedintele Traian Băsescu s-a opus însă şi l-a desemnat pe Emil Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite