Klaus şi Carmen Iohannis, imagini la Banchetul Imperial din Japonia

Klaus şi Carmen Iohannis, imagini la Banchetul Imperial din Japonia

FOTO presidency.ro

Fotografii cu preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen la Banchetul organizat cu ocazia ceremoniei de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei au fost publicate de Administraţia Prezidenţială.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Klaus Iohannis a declarat, marţi, pe Twitter, că a fost o onoare să participe la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei. El a publicat şi o fotografie de la sosirea la ceremonie, alături de soţia sa.
 
La Banchetul Imperial, şeful statului a purtat frac şi papion alb, iar Carmen Iohannis a avut o rochie tot de culoare turcoz, ca la sosirea la ceremonie, doar că a optat pentru una cu umerii la vedere.
 
În imagini cuplul prezidenţial apare alături de prinţul Charles, iar Iohannis a fost fotografiat dând mâna cu Împăratul Naruhito al Japoniei. 
 
 
 
 
Luni şi marţi, preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat la Tokyo, Japonia, cu ocazia participării la ceremonia de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei.
 
Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.
 
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, la Tokyo, cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şeful statului afirmând că discuţia a fost "excelentă". Cei doi au discutat despre parteneriatul strategic dintre cele două state, care urmează să fie încheiat în 2021.
 

Împărăteasa Masako şi Împăratul Naruhito ai Japoniei FOTO EPA-EFE

Imagini din aceeasi galerie
  • Împărăteasa Masako şi Împăratul Naruhito ai Japoniei FOTO EPA-EFE
  • Carmen și Klaus Iohannis FOTO AFP
  • Regina Letizia și  Regele Felipe ai Spaniei FOTO Profimedia
  • Regina Maxima a Olandei și regele Willem-Alexander FOTO Profimedia
  • Prințesa Mary și prințului moștenitor Frederik al Danemarcei FOTO Guliver / Getty Images
  • Regina Mathilde și Regele Filip ai Belgiei FOTO Profimedia
  • Premierul ceh Andrej Babis și soția acestuia Monika Babisova FOTO Guliver Getty Images
  • Prințesa Victoria și Regele Carl XVI Gustaf al Suediei FOTO Profimedia
  • Împărăteasa Masako şi Împăratul Naruhito ai Japoniei  FOTO Profimedia
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: