Klaus şi Carmen Iohannis, imagini la Banchetul Imperial din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Fotografii cu preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen la Banchetul organizat cu ocazia ceremoniei de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei au fost publicate de Administraţia Prezidenţială.

GALERIE FOTO cu ţinutele de la Banchet 

Klaus Iohannis a declarat, marţi, pe Twitter, că a fost o onoare să participe la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei. El a publicat şi o fotografie de la sosirea la ceremonie, alături de soţia sa.

La Banchetul Imperial, şeful statului a purtat frac şi papion alb, iar Carmen Iohannis a avut o rochie tot de culoare turcoz, ca la sosirea la ceremonie, doar că a optat pentru una cu umerii la vedere.

În imagini cuplul prezidenţial apare alături de prinţul Charles, iar Iohannis a fost fotografiat dând mâna cu Împăratul Naruhito al Japoniei. 

image
Iohannis si Carmen in Japonia FOTO Presidency
Iohannis si Carmen in Japonia FOTO Presidency

Luni şi marţi, preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat la Tokyo, Japonia, cu ocazia participării la ceremonia de întronare a Majestăţii Sale Împăratul Naruhito al Japoniei.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, la Tokyo, cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şeful statului afirmând că discuţia a fost "excelentă". Cei doi au discutat despre parteneriatul strategic dintre cele două state, care urmează să fie încheiat în 2021.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite