Kitsch printre mici. Unde şi-au petrecut politicienii ziua de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La pescuit. În cluburi, pe litoral. Acasă, la tradiţionalul grătar. Aşa au petrecut politicienii Ziua Internaţională a Muncii. În ţară, PSD a organizat mici chermeze.

1 Mai era, până anii trecuţi, o bună ocazie pentru politicieni să facă băi de mulţime. PSD, în vremea lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, organiza petreceri câmpeneşti în Parcul Izvor din Capitală, iar până în urmă cu doi ani, Gabriel Oprea mobiliza electoratul UNPR în Piaţa Obor, loc tradiţional de servit mici şi bere. Actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, nu a dus tradiţia mai departe. „Nu există o acţiune stabilită la partid. Au trecut vremurile alea. Eu merg la pescuit. Aici, în România“, a spus Dragnea, care a povestit că, în copilărie, de 1 Mai, mergea la acţiuni organizate de şcoală, după care se ducea tot la pescuit. 

„Când eram mic mă îmbrăcam ca toţi elevii mici în cămaşă albă, cu cravată, era şi o băscuţă albă, eu aveam şi un şnur, că eram comandant de detaşament, fiindcă luau după note, şi mergeam la câteva acţiuni, după care mergeam şi noi la pădure după ce scăpam de acolo. Nu am avut şansa şi onoarea să particip la marile acţiuni de pe stadionul 23 August. La noi, acolo, în sat, făceam şi noi acţiune să bifeze tovarăşii învăţători şi după aia ne dădeau liber şi mergeam în zăvoi, unde mergeam la pescuit cu undiţa din trestie. De atunci am această boală“, a rememorat Dragnea.

Iohannis, la Sibiu

Totuşi, PSD nu a întors total spatele grătarului. „Munca cinstită este calea cea mai sigură către reuşită, deci merită respectată, dar şi sărbătorită aşa cum se cuvine, la un grătar tradiţional, într-o frumoasă zi de primăvară“, a scris Gabriela Firea într-o postare pe pagina de facebook. „Aştept pozele voastre de la grătar şi iarbă verde“, i-a îndemnat primarul Capitalei pe bucureşteni.

image

Gabriela Firea, alături de familia sa. FOTO Facebook Gabriela Firea

4.000 de euro a costat vestimentaţia afişată de Elena Udrea într-un club din Mamaia

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, condamnată în primă instanţă la 6 ani de închisoare, şi-a petrecut ziua muncii într-un club de fiţe din Mamaia, alături de iubitul ei, Adrian Alexandrov. Ziarul „Click!“scrie că accesoriile şi hainele purtate de Elena Udrea în club sunt cap de listă pe site-urile exclusiviste de shopping: sandale Tom Ford cu lăcăţel (1.000 de euro), poşetă Yves Saint Laurent (1.800 de euro), ochelari de soare Christian Dior (500 euro) şi curea Hermes (700 de euro).

image

Elena Udrea şi iubitul său. FOTO Click

Tot la mare a fost şi tânăra social-democrată Seila Abdulamit, care a preferat însă răsăritul din Vama Veche, nu tocurile de Mamaia.

image

Şeila Abdulamit a preferat Vama Veche. FOTO Facebook Şeila Abdulamit

Preşedintele Klaus Iohannis a fost acasă, la Sibiu. Duminică, şeful statului a participat alături de soţia sa la slujba de la Catedrala Evanghelică. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a serbat ziua muncii tot în familie.

1 Mai cu mici de la PSD în pădurea Căcâna

De mai mulţi ani, şefii filialei PSD Slatina monopolizează de 1 Mai o pădurice de la marginează Slatinei cu numele Căcâna. Sute de localnici din capitala judeţului Olt au venit şi ieri la „Balta Moartă“, cum mai este cunoscută zona, pentru a mânca mici şi a bea bere pe banii partidului.

Un ambuteiaj uriaş s-a produs ieri la Căcâna. Sute de maşini, taxiuri şi un autocar au făcut ore bune curse dus-întors să aducă invitaţii la petrecerea câmpenească unde a evoluat Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“, solişti şi dansatori. Oamenii simpli, din electoratul de bază al PSD, au putut primi mici şi bere doar pe baza invitaţiilor tipărite primite de la partid. Toţi membrii de partid însărcinaţi cu organizarea au ştiut exact cine a primit invitaţiile şi cine le-a onorat sau nu.

Baie de mulţime

Mulţi invitaţi au sosit în pădurice cu PET-uri goale înghesuite în sacoşe pentru eventualitatea în care „se mai poate lua ceva“ şi acasă. Locul a fost umplut de sute de cetăţeni până la ora 11.00. La amiază au ajuns la petrecere şi şefii partidului, pornind într-un tur prin mulţime. Pe margine, mulţi membri de rând ai partidului s-au arătat dornici să salute, să facă o poză cu domnul senator, da’ şi cu domnul deputat. Din „delegaţia oficială“ au făcut parte parlamentarii PSD Olt, preşedintele CJ, secretari de stat şi şefi de agenţii susţinuţi de PSD Olt în funcţii, într-o tentativă de a demonstra forţa „celei mai puternice organizaţii din ţară, celei mai puternice administraţii judeţene“, după cum s-a rostit la microfon. Organizatorul petrecerii şi liderul de necontestat al organizaţiei este senatorul Paul Stănescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. „Ne simţim bine, da, să se ştie, şi mulţumim la domnii primari şi-i alegem, că sunt foarte-foarte buni“, a fost nota declaraţiilor participanţilor la petrecerea câmpenească, intervievaţi de presă. 

Parlamentarii şi-au prelungit concediul

Nu mai puţin de zece deputaţi şi-au prelungit vacanţa de 1 mai. Dacă unii au fost corecţi cerând concediu pentru toată săptămâna, alţii au profitat că joia şi vinerea sunt zile de lucru în teritoriu, deci tot libere.

Liberalul Victor Paul Dobre a cerut concediu de odihnă în perioada: 2-9 mai 2017. În schimb, colegul său Florin Roman a făcut cerere doar pentru zilele de 25 şi 26 aprilie.  Biro Zsolt de la UDMR şi-a prelungit şi el vacanţa până pe 3 mai, iar Nicolae Bănicioiu de la PSD şi-a luat concediu în perioada 24-28 aprilie.

Alexandru Rădulescu a făcut cerere pentru perioada 24-26 aprilie, Ştefan Băişanu a cerut concediu de pe 18 până pe 28 aprilie, iar Vasile Cristian Achiţei de pe 24 aprilie până pe 27, zile libere pe care le-au lipit la wekendul prelungit de 1 mai.

Laurenţiu Dan Leoreanu şi-a luat şi el concediu din 24 până pe 26 aprilie, iar Viorica Cherecheş a anunţat conducerea Camerei că lipseşte în zilele de 2 şi 3 mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite